Den vill inte...




Jag måste kanske försöka se det som ett tecken, det faktum att varje gång jag försöker lägga upp dem där förbannade bilderna så blir något fel... Bloggen hänger sig, hela datorn hänger sig eller så händer absolut ingenting... Jag gör ett sista försök lite senare.. Nu ska ja iväg på bio..



Syrran och jag ska se "27 dresses". Chickflick så här på lördagskvällen, ungeför vad jag orkar med.. Patrik är ute och firar med laget, avancemang till högre serie tror jag.. grattis till dem..
Hoppas att filmen är bra och att ja orkar hålla mig vaken =)

Puss och God kväll på er..!

Bilder från Leksand










image58



image59

Förändringens tid!


Hjälp, jag hade väl aldrig kunnat tro att det skulle vara så roligt att hålla på och leka med designen på bloggen.. Men hallå, blogg som blogg.. Men det blir bra mycket roligare och skriva i en snygg blogg!

Så, vi får väl se vad som skrivs här framöver!

Jag ger mig in i mode- bloggandet (Haha!)


Jag ger mig nu in i ett hett bloggämne har jag märkt, nämligen den där jag visar mina senaste shopping- fynd.

Till skillnad mot andra framgångsrika mode och kläd- bloggare är väl att budgeten kring kläder är annorlunda, jag får inte på mig de klädesplagg som övriga stora modebloggare använder och rekommenderar och jag är absolut inte alls lika insatt i vad som är inne och ute.. Jag använder de kläder som passar och är sköna och bekväma och självklart ser snygga ut i mina ögon...

Jag köper mycket kläder för vissa tillfällen, t ex den där toppen skulle vara snygg en härligt somrig utekväll eller vid en mysig middag eller liknande.. problemet är att jag aldrig använder dem eller inte tillräckligt ofta.. Många klädesplagg bara finns där, medans andra används mer ofta.. Speciellt på jobbet... Där kan ja inte anävnda vad som helst och vill inte använda vad som helst.. Där är det bekvämlighet kontra "oömma" kläder som oftast gäller...

Verkar dock som att jag får återkomma ytterligare med bilderna.. Blåtanden verkar ha fått fnatt och vill inte skicka bilderna.. Skit också...


Ny dag.. ny.. ja.. vad?


Inte ork iaf.. Har ingen lust.. Har ont i huvudet, är trött och seg och vill helst bara sova lite till.. Eller egentligen inte, för jag är inte speciellt trött.. Men jag hatar loven.. Långtråkiga och absolut helt världelösa.. Och det värsta av allt.. det stundar ett till.. Ett långt ett... sommarlovet.. Stor suck!

Lovade ju bilder på min fina shoppingtur.. Har dock inte orkat fixa det än.. Finns ingen tid.. Jag hinner knappt mer än ehm förens det är dags att fortsätta iväg.. Och det här är sista veckan av vila.. Sen börjar handbollen igen och då finns det inte många lediga dagar... Ska i alla fall försöka planera in lite skojjiga helger framöver.. Uppsala, lite öland och ja, vem vet vart annars i världen man hamnar..! Det är bra härligt att ha ett pass som ligger och väntar och möjligheten att fly vardagen över en helg utan att dö ekonomiskt..!

Håller på och fiffilurar på lillebrors fördelsedagspresent.. Vill ju komma på nånting riktigt skojj, men samtidigt så är han klurig som få, precis som min syrrra.. Det funkar inte med vad som helst alltid..

Nej, dags att pallra sig iväg.. Lyssna lite på The Voice i bilen och för hoppningsvis bli på bättre humör..!

Tjolahopp!

Påsk + kyla + shopping mm


Ja, påsken är då över för i år...Igen.. Sjukt vad tiden går fort.. inte länge sen det var jul tyckte jag och nu är vi redan inne i sista marsveckan.. Snart fyller lillebror 18.. Vad hände liksom? Vart tog åren vägen och "lille" i begreppet "lillebror" vägen? Tiden går alldeles för fort..

Åkte till Leksand över påsken för att spendera lite tid med mor och far och diverse djur.. Hade hoppats på ett skönt vår- vinter- väder och fick iställer runt - 5 grader kallt.. Nej.. ville inte ha mer snö och kyla.. är ju inställd på våren och sommaren nu..
Åkte iaf upp på torsdagskvällen, sedvanlig middag på "Lappens" i Hedemora och sen krypa ner i issängen i huset..! Tur att det finns värmemadrasser..! =)

Fredagen spenderades med en tripp till Sågmyra.. Ja, detta lilla samhälle (?) som jag aldrig tidigare lagt en tanke åt har en pärla osm jag upptäckte av en slump i somras. lilla Sågmyra har "Lager 157", en stor outlet med fina kläder till bra priser.. Ja, alltså, jag kläder och mode är väl kanske inte synonyma.. Jag är ju inte direkt känd för att klä mig i de senaste moderiktiga kläderna.. men, jag försöker iaf att ibland se "rätt ut".. Det är inte alltid det lättaste då min storlek inte gör att kläderna sitter som på er andra "vanliga" människor.. att jag sen inte har världens fetaste klädkonto gör ju att det är rea eller 1 plagg som gäller typ.. Det kommer man inte långt på..
Iaf, Lager 157 i Sågmyra har många roliga kläder till humana priser.. Kanske inte det senaste men, det är inte H&M eller Gina Tricot som alla andra köper sin kläder på oftast (däribland jag också).. Har fastnar för märket "Koola Anna", som gör så mycket fint! Enkla kläder med snygga detaljer som gör kläderna fina både till vardags och till andra festliga tillfällen. Dem är också storleksenliga, dvs i min värld, köper jag en meduim så vet jag vad jag får. Det är inte en XS eller S, som många andra märken kan erbjuda.. Utan jag får det jag köpt..
Jag har också lyckats inhandla massor av basplagg såsom linnen och enkla toppar.. För inga pengar alls.. 25 :- / linne, men hallå! Ge mig ett par stycken tack.:!
Ska väl kanske tillägga till detta att jag under helgen besökt detta underbara ställe 3 gånger.. det är ett sånt ställe som jag behöver gå igenom flera gånger, för att först spontanplocka, sedan tänka efter vad jag vill ha och till slut köpa det jag funderat över sedan första gången..! Så även denna gång.. Under fredagens shoppingtur råkade jag ramla över ett gäng svarta skinnjackor från Levi´s. Jag har länge sökt efter en fin jeansjacka, men tyckt att det varit för mycket pengar att lägga på en jacka när den inte känns som 100 %.. Att storlekarna späkat har också ställt till det. denna gång var priset fortfarande en frågeställning, men samtidigt en fördel.. 800 :- för en skinnjacka som kostat över 5000:-, är det något att diskutera..? Att det sen är en jacka som inte ser ut som den som alla andra har var + nummer 2.. Att jag sen hellre betalar 800:- för en snygg skinnjacka än 500- 600 på nån anna jacka som jag egentligen inte vill ha, njäe.. Det fick tålas att tänkas på..Så, både lördagen, söndagen och 1 timme på måndagen krävdes för att bestämma mig för att åka ytterligare en gång till Sågmyra och köpa jackan..! Men men, nog om det.. åter till helgen..!

Efter shoppingen på fredagen åkte jag och Patrik in till Leksand och fikade på Siljans konditori. Bakad potatis med skagenröra, mumma! Vi hade förgäves försökt smita åt oss biljetter till Leksand- Brynäs.. Inte för att jag hyser några som helst känslor för LIF, men för stämningens skull.. Derby och hatstämning, kan det bli bättre..?
Jaja, kul och höra folkets diskussioner om hur det skulle komma att gå i matchen.. och om hur klara LEksand var för Elitserien.. Tji fick dem.:! Det blir tufft...
Kvällen spenderades på Leksands biograf och filmen "Angel"... Mysigt med bio och popcorn!

Lördagen spenderades i huset och i Insjön.. Inte ett leksandsbesök utan att Clas Olsson besök..! Trist värre, händer inte mkt där, men men, vad kan begära av en påskafton? Åt god mat, så en och annan film och slog hela la familia i "Stockholms- spelet".. Kul spel faktiskt..!


Söndagen, ja Sågmyra igen, för att komplettera lite.. En trip till Rättvik med omnejd.. Mer god mat, mera film, mera mys..!
Måndag, sågmyra och hemfärd.. Borta bra, men hemma bäst.. Så är det faktiskt..!

Nej, måste sova,, ska ju jobba i morgorn.. *suck* avskyr loven, bara tidsfördriv.. Inge kul alls...

Återkommer med bilder på mina inköp i morgon..!

kram å Puss

Melodifestival


Genrepsdags..! Mycket trevligt..!

Bara några korta ord:

Svårttippat - roligt att se live - det händer saker i "Green room" som man inte får chans att se om man inte sitter precis ovanför - Björn är och har alltid varit kung över hela tillställningen -  Varför gick folk så tidigt? - Jag behöver en bättre digitalkamera - Borta bra men hemma bäst, faktiskt... - Globen rymmer mycket folk när det är fullsatt (inte alltför vanligt på de evenemang jag vart på senaste tiden..

Jaja, bilder kommer, men ja väntar tills efter lördagens final..!

Ha d bra och puss!

Darriga ben och stor förväntan på morgondagen


Har precis kommit hem från en timmes spinning med Jaki. Kul som attan, vem hade trott det om mig, att jag faktiskt skulle hitta något som är riktigt kul och jobbigt..? Bra mycket roligare än att springa och förhoppningsvis mer effektivt med tanke på att ja inte springer så långt som jag borde och skulle kunna.. Löpning är verkligen inte min grejj, och det sitter i huvudet.. Ja blir trött av bara tanken på det och tycker verkligen att det är fruktansvärt tråkigt.. och resultat därefter...
Men men, som sagt, spinn puls, träning med pulsband och i olika ansträngningsnivåer utifrån ens egna behov och prestationer.. Mer att fokusera på än hur jobbigt det är.. Kunde vara lite bättre musik bara, kanske lite mer sångvänligt (inteför att ja skulle sitta på cykeln och sjunga) men för att ha något att fokusera tankarna på.. Nästa vecka blir det förhoppningsvis två pass till, minst..! Ingen handboll som tar upp tiden, jag är ju snart fri!

Imorgon är det genrep som gäller.. Genrep på melodifetsivalen på Globen med mamma...! Ska bli skojj förhoppningsvis.. önskar lite Björn Gustavsson, som är det bästa med hela festivalen just nu.. ja, Luuk är rätt skön han med..! Men inget slår Björn...
Undra om det var i höstas jag såg honom live första gången.. innan han riktigt blivit upptäckt på samma sätt osm nu.. Tyckte han var fruktansvärt bra redan då, och nu... Ja, han är grym..!
Blir en kort jobb- dag iaf.. Skönt med tidig helg..!

Börjat så smått med sommarplanerna.. har ju som vanligt några stående punkter.. Andra mer och mer osäkra.. Men, turkosblått vatten och een massa sol hoppas jag kunna klämma in iaf..!

ja, nej, ja vet inte riktigt vad ja ska skriva.. over and.. out..

image46

Ingen som vill ha en löpnade katt föressten?

Bortskänkes mot högstbjudande... Riktigt jobbig är hon nu.. Funderar på att strypa henne stundtals.. =)






jag ska vara riktigt gnällig för en stund...


för det är riktigt synd om mig..

nej, det är det egentligen inte, men samtidigt så är det så.. iaf om jag själv får tycka..

Har hamnat i en fas i livet där ja känner att det inte händer någonting.. allt är bara en rutin inför, ja vad..? Döden? Är det de enda ja har att vänta?

Känns som om allt står stilla, ingenting planerat, inget på gång.. bara samma samma varje dag..

Jag har arbetat 1 vecka på heltid efter att ha varit hemma i 3 månader drygt.. redan efter 7 dagar så vaknar ja självmant 06.30, dvs innan klockan ringt.. 1 vecka tog det att ta sig in i den rutinen..

ja har samma ångest inför träningarna som jag brukar ha vid den här tiden på året.. fast det dubbla.. ångest för min egen skull, men också för andra skull.. Skitjobbigt att få en klump magen varje gång man tänker på handbollen och träningar och laguttagningar.. Jag är less på handbollen redan och då har jag inte ens spelat..
Tänkte, eller rättare sagt, kände idag som att ja aldrig kommer kunna spela igen.. Jag har en känsla i kroppen och axeln där ja inte känner någon kraft eller så.. som om ja aldrig kommer att kunna kasta en boll igen.. det här ska ja iofs träna bort med hjälp av min egen "personliga hjärntränare" inför hösten.. men det skulle vara skönt att redan nu ha den känslan i kroppen... lättare att motivera sig då..

ja vill åka utomlands också.. så jäkla dyrt bara.. Känns som att ja kanske skulle behöva använda 5000 till annat än att spendera dem i ett annat land.. samtidigt så är det kanske nu eller aldrig som jag kan resa.. vem vet hur det blir sen om jag skaffar familj och så... kanske inte har råd att resa då.. jag ahr blivit väldigt anti det här med att skjuta upp saker.. för tänk om det inte kommer en anna dag, eller ett bättre tillfälle osv..
Det är många såna tankar som far runt i huvet på mig.. är det här rätt? är det här det jag ska acceptera? är det här mitt öde, eller finns det en annan mening för mig därute? ja vet inte om ja vill lämna tryggheten för att söka svaret på den frågan.. jag antar att det reder sig själv..

Jag saknar mina kompisar också.. saknar att hitta på saker, ha saker planerade och saker att se fram emot.. jag kom å tänka på att ja har inte så många nära vänner kvar.. det finns många kompisar och bekanta i mitt liv, men väldigt få som jag faktiskt träffar och spenderar tid med.. Det är fortfarande en massa folk, en massa namn i en lista som "facebook- kompis- listan". Kanske har jag mig själv att skylla för det.. Men jag saknar det, en massa folk att utbyta erfarenheter och sånt med..

Jag tänker då och då på den avlägsna drömmen jag har om att bara packa ihop allt och åka bort.. testa på livet nån annanstans.. se vad andra delar av världen kan erbjuda mig.. Jag tänker ibland på hur det skulle vara om jag var i USA tex.. vad skulle jag göra där? vilka skulle jag träffa? Vilka skulle jag umgås med? Vart och hur skulle jag bo?  skulle jag vara en sån som åkte dit och fastnade där eller skulle ja komma hem igen med erfarenheter men inse att hemma är hemma och hemma är bäst? vem vet..?

Jaja, hur som så ska jag väl träna på att vara tacksam för det jag har, även om jag ofta tänker på om det här var det.. Kanske är det här mitt öde.. det är det här som är mitt liv och inget annat.. kanske ska sluta drömma om en framtid som inte finns, som inte är realistiskt eller ens i närheten av det jag har idag.. Kanske ska jag bara nöja mig med att this is it..

på återseende, med färre tankar förhoppningsvis..

Kattjä**l!!!

Jag läste en kompis blogg igår om hennes natt med en liten tvååring som väckte henne vid 3tiden.. usch tänkte jag, skönt att jag ännu inte skaffat barn..! Samtidigt är det svårt att sätta sig in i hur det är.. trodde jag... Tills i natt...

Min underbara (?) katthona hade inte tänkt att vi skulle få sova..

Nr1: min sambo kommer hem sent för att han valde att åka kommunalt till träningen i Bromma (idiot..). Väckning nummer 1..

Efter ett tag så börjar katterna.. Den ena klser på dörren och menar att vi ska vakna och öppna.. den andra, smart som den är, har lärt sig hur man öppnar dörrar.. Jo, genom att hoppa från soffan och mot handtaget.. Sen hänger man sig i handtaget tills dörren öppnar sig..
Grejjen är den att bara hoppet från soffan till döreen (cirka 1 ½ meter) låter som en bomb... Pang säger det i väggen och så man vaken vare sig man vill eller inte..
Min sambo, som inte riktigt greppat hela den här "ignorera tills dem slutar- grejjen" går upp, öppnar dörren.. Och vad händer då? Jo, katterna smiter in.. Väckningen nummer 3.. Han kryper runt på golvet under sängen för att få ut katten.. Som smidigt bara hoppar upp i sängen.. På mig.. Tack för den.. Ut med katterna igen..
Sen håller det på så här.. Timme efter timme... Jag vet att jag vid något tillfälle vaknar till av att dörren öppnas.. Till slut ställde vi en stor back för dörren, två timmars härlig sömn..

Känner mig som ett mindre vrak nu.. Simhallen nästa.. jippe..! Gissa vem som kommer sova gott inatt (förhoppningsvis...)


RSS 2.0