Sex and the city..


Klockan är 00.50, torsdag den 27 december. Om 7 timmar ska jag upp och gå på handbollsmöte, det nya nöje jag fått nu när jag är Coach för damlaget. Men men, sånt man får ta..!
Kollar på Sex and the city, en serie jag har sett felra gånger, men som ändå är rätt kul å se på..! beroende på humör har jag märkt att jag reagerar olika på serien och det som händer. Lite efter vilken karaktär jag sympatiserar med mest just för dagen. Idag, har jag inspirerats mycket av Carries skrivande. Inte att jag vill skriva som henne, men att skriva överhuvudtaget.. Tur att jag har bloggen då!

Kanske krävdes det bara just d få raderna för att ta slut på den inspirationen.. kanske dags att sova..!

Buzz- tävling!


Sitter här med syrran och hennes Niklas.. Vi har kört buzz nu i en timme ca.. ja har vunnit alla omgångar, så nu fick ja inte vara med längre.. Det är allmänt världskrig här just nu..! Vem ska sova å soffan på Näsbydalsvägen 16?? *ler* Spänningen är olidlig..!

          

Har haft fullt upp nästan hela dagen.. Har ju haft eget litet julbord här ikväll.. Lagat mat, dukat och serverat och gjort lite efterrätt..! tycker att sånt är så roligt..! Det mindre roliga kommer i morgon.. Har disk upp till öronen..! Finns nog inte mkt rent i mitt kök längre.. ! Men men, det är det värt..!

Åhh, hade en jätterolig filinspelning från skådespelet som pågår här hemma i min lägenhet..! Det är helt underbart! Lypsyl har kastats, svordomar svurits och en himla massa arga blickar! Lovley! Men den gick inte å ladda upp... Attans!
GOD JUL!

Ja, det är fortfarande jul.. Iaf i ca 8 minuter till..

Har vart hemma i ca en timme.. På den tiden har ja hunnit läsa bloggar, montera och testa julklappar och bli rätt trött..

Är ensam hemma ett tag nu.. Känns konstigt tyst här hemma.. Många rutiner som jag måste komma ihåg, som att ge katterna mat.. Brukar inte vara min syssla.. =)

Fick många fina julklappar ja..! En taklampa, en stavmixer, en Jamie Oliver falvour- shaker, dessert-receptboken, passionfruit body butter, ljus och ljusstakar, pajform, glassmaskin mm.. i morgon kommer folket hem till mig..! vad ska man bjuda på då? Ska försöka hitta på nåt gott..!

Nej, ska väl krypa ner i sängen en sväng, så jag orkar upp i morgon!

god jul till er alla, hoppas allt varit till er belåtenhet!

Det här är mitt liv just nu..!

Lovade visst lite bilder igår.. gick inte så bra men nu verkar det fungera bättre..! Så, här ger jag er chansen att få en inblick i mitt liv de senaste veckorna..!

Så här mår min axel nu.. Syns knappt.. Lite plåster på bara för att underlätta läkningen, annars så är stygnen borta..! Skönt! Ingen mera klåda! =)Fick blommor ifrån jobbet, tillsammans med ett fint kort som Mona gjort! Det gjorde mig glad i allt annat elände! Tackar! =)


Mina två lussekatter.. Längtan efter snö.. eller? =)


Veckans bildfråga.. Vad är detta? Skriv en kommentar.. =)

De heter visst Pomader, detta konststycke..! Själv tycker ja att det är en självklar jultradition! Å vilken doft! Nu är det jul om inte annat..! =)Fina fönstret.. Största julstjärnan i huset.. Ett riktigt fynd..! Köpte den på City- Gross för 79.50:-.. var på Julfest på Magasinet i Vaxholm.. Där kostade samma julstjärna 198:- Oh my god..! Men nöjd är jag!
Nöjd är jag också med mina fina amaryllisar, trots att den tredje knoppen inte blev något. Fina och juliga!
Min balkongdörr blev insnöad (?).. =) Mysigt blev d iaf..!


Nu är alla julklappar inköpta och inslagna.:! bara å gissa på! =)På tal om julklappar.. Jag har ju redan fått min från Patrik!
Lyllos mig! =)
Idag har jag lagat julmat i massor. Eller iaf julskinka och Köttbullar.. typ 100 st..! Så nu har jag köttbullar!
Riktigt nöjd med min skinka, första gången jag gör den helt själv..!Ja, God jul på er alla nu! Ha det riktigt lugn och skönt, det ska jag ha!/Therese

God jul..


Snart julafton.. Två dagar kvar.. Svårt å tro.. Jag tappar mer och mer julkänsla för varje år.. Speciellt i år när jag inte jobbat på hela december.. Inge julpyssel eller dans runt granen eller luciatåg... bara min egen julstämning här hemma.. Har lyckats ganska bra iaf..! Idag köpte jag nya lampor till advenstsstaken, så nu fungerar den också.. Bättre sent än aldrig säger man va? =)

Har köpt alla julklappar nu också..! Skönt å inte behöva gå i Täby Centrum i morgon.. Tog dock på tålamodet att få reda på att en av presenterna är total-slut i hela sthlm.. Fick bli nåt annat.. minst lika bra med några hundralappar dyrare.. Det där med pengar och julklappaspriser brukar inte påverka mig, jag köper det jag tycker att personen i fråga ska ha.. Men i år har jag vart tvungen att handla med ångest.. Mitt fina jobb har nämligen strulat till det med min lön.. 2800:-? Är det allt jag har jobbat mig till den här månaden? skojar ni eller? Räcker inte ens till hyran... Och försäkringskassan.. vilket strul det har varit med allt.. Tur att man dels orkar göra allt; skicka brev hit och dit, ringa hit ock dit.. Dels att man har folk som kan ställa upp och hjälpa til och betala.. Annars skulle ja nog vara vräkt, hungrig och kall inom några veckor.. för vem på Kommunen eller FK kommer ta tag i mitt ärende i julhelgen? Allt det här strulet hade jag gärna sluppit..

Är rätt nyfiken på vad folk har köpt till mig i julklapp..! Jag önskar mig ju av princip inget speciellt.. tycker att det är roligare om personer får köpa saker efter vad som kan tänkas passa mig eller sånt som jag behöver men inte vill köpa själv.. brukar resultera i rätt roliga saker..! Sånt man inte tänker på själv..! Min kära bror tjatar om hans present.. den gör mig både nervös men förväntansfull.. han om någon kan hitta på helt sjuka saker samtidigt som det kan vara helt toppen..! Ska bli roligt..!

Nej, nu ska ja lyssna lite på julmusik, så man kommer in i rätt mood.. Sen läsa lite kanske.. Är inne på "Ego- girl" av Carolina Gynning nu..

God jul om vi inte hörs innan..!

tills dess, lite bilder... trodde jag ja.. men d kunde ja ju glömma.. fasiken..


Om två dagar..Har det gått två veckor sedan jag opererade mig.. Två veckor av ätande av starka smärtstillande tabletter mm.. tur som attan att jag fick fina mag- medicinen också, annars hade jag redan förra helgen varit ett vrak.. Men men, nu mår jag helt okej..
Det som irriterar mest, är känslan av att i vissa lägen vara beroende av andra.. jag försöker i de alla flesta lägen klara mig själv. När jag är hemma har jag ju inget val.. det är bra, för det har ju tvingat mig till att lära mig t ex knäppa blixtlås och knyta skor med en hand.. Däremot är det inte alltid lika lätt..

Besöker då och då Täby Centrum för att inhandla diverse saker.. där känner man sig verkligen handikappad. En sån enkel sak som att betala, ta emot pengar och lägga ner dem i plånboken, är svårt med en hand.. Tänk dig då att du står i en kö med stressade kontorsmänniskor bakom som istället för att erbjuda dig sin hjälp, suckar och tittar på klockan.. jag har insett hur illa det är för våra äldre, som måste leva så här.. jag menar, det är ju inte så att jag eller de äldre valt att ha det så här. Jag har inte valt att gå med min högra arm inpacketerad i mitella i 4 veckor. jag har inte valt att plånboken ska krångla eller att plastpåsen inte vill öppna sig tillräckligt för att min pannkakor ska få plats i den..  Men jag tycker mest synd om folk.. Att det inte finns möjlighet till lite empati och omtanke, trots allt..

ja, två dagar ja.. Inte bara det att det var två veckor sen operationen.. Två dagar kvar tills styngnen ryker.. ska bli skönt! inga mer plåster eller kliande sår..!  Ska bli spännande och se om det var så att det gör jätteont att ta bort stygn eller om det var det faktum att jag var 6 år senast jag gjorde det som ger mig en liten oroskänsla i magen.. Tror mer på det senare alternativet..

Pratat lite med min kära kollega idag. Ja, jag kallar henne fortfarande för det, trots att hon inte längre bor i stockholm eller arbetar på min arbetsplats. Men i min värld är hon och kommer alltid att vara mer kollega än någon annan någonsin varit. Speciellt som det känns nu.. Hon kom med så kloka synpunkter ur barnens synvinkel, som jag i min besvikelse över situationen inte kommit fram till ännu.. kändes skönt att få lite mer kött på benen i eventuella argumentationer som kommer upp.. Jag trivs inte alls med känslan i kroppen just nu.. Finns ingen ro att gå hemma och vara sjukskriven när jag vet att det håller på å rasa samman? Allt jobb jag gjort, med barnen och vårat ställe, ska det bara kastas i sjön? Betyder det ingenting..?
Med min gamla kollega hade jag aldrig för en sekund ens behövt tänka tanken till oro. Allt hade gått som smort, jag hade utan problem kunnat komma tillbaka om ett par månader, och känna mig välkommen.. och under tiden varit delaktig i verksamheten.. nu känner jag mig avlyft, överkörd och ja jag har inte ens ord till det längre..
Ska nog ta mig en tur förbi därute i morgon.. träffa kollegor som uppskattar mitt arbete.. behöver det nu.. :(

Hur man upprätthåller galenskapen i livet:

1) Vid lunch, sitt i din parkerade bil med solglasögonen på.
Peka på förbipasserande bilar med en hårtork. Se om de saktar in.

2) Sök dig själv via växeln. Försök INTE förställa din röst.

3) När någon ber dig om hjälp, Säg: jag delegerar!

4) Varje gång någon ber dig att göra något, fråga om de vill ha
pommes frites till det?

5) Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten: Inkorg

7) Häll koffeinfritt kaffe i kaffeautomaten i tre veckor. När alla
har kommit över sitt koffeinberoende, byt till espresso.

8) I minnesfältet på alla dina inbetalda räkningar skriv: För
sexuella tjänster.

9) Avsluta alla dina meningar med: "I enlighet med profetian."

10) Använd inte punkt

11) Så ofta som möjligt: hoppa istället för gå.

12) Fråga folk vilket kön de tillhör. Skratta hysteriskt när de har
svarat.

13) Specificera att din drive in order är för att "ta med".

14) Sjung med på Operan

15) Gå på poesiafton och fråga varför dikten saknar rytm.

16) Häng myggnät runt ditt skrivbord. Spela band med djungelljud hela dagarna.

17) Fem dagar i förväg talar du om för dina vänner att du inte kan komma på deras fest för att du har huvudvärk.

18) Be dina arbetskamrater tilltala dig med ditt Gladiatorsnamn, Rock Hard, eller varför inte Snöret......

19) När pengarna kommer ut ur bankomaten, skrik "Jag vann!","Jag vann!" "Tredje gången denna vecka!!!"

Och det sista sättet att hålla uppe en lagom nivå av galenskap:

20) Skicka detta e-mail till alla i din adressbok, även om de har
skickat det till dig eller uttryckligen bett dig att INTE skicka
dem sådana här e-mail.

Leka med bilder..


Jag håller på och lär mig.. och bilderna är rätt sunkiga och dåligt gjorda.. men ändå, det är helt otroligt hur man kan förändra en bild utan större arbete (satt väl bara i 4-5 timmar.. =) )

Observera att det inte handlar om ett behov att se ut på något annat sätt, utan bara att testa möjligheten till att förändra.. och här gårm an och mår dåligt för att man inte ser ut som stjärnorna.. HAHA! hur lätt är det inte att fixa..! När jag har lärt mig allt, då ska jag också se ut som en superstjärna..!

Tycker att det är mycket roligare att mixtra med foton på människor än på andra motiv.. kanske är det för att resultatet blir så mycket mer markant.. Det är skillnad på att ändra skärpan och ljuset i en utsiktsbild jämfört med ögonfärgen på en människa..

Till syvende och sist så handlar det ju ändå bara om fantasier..


Det är tur att jag har så gott om tid på dagarna att pyssla med dessa saker.. harlärt mig massor.. Skulle jag jobbat, så hade jag inte kommit hälften så långt.. Det är det positiva med att det är 7 veckor kvar..Har till min stora besvikelse insett att allt inte alls är som det borde vara på jobbet.. Saker och ting görs bakom min rygg.. jag menar, är man kollegor stämmer man väl av med varandra fösrs? Det trodde iaf jag att det hela handlade om..
Kanske inte är förvånad.. man ska följa magkänslan..Före......efter!

Stulen Lista..

JAG ÄR

[x] flicka
[ ] pojke

[ ] homo
[x] hetero
[ ] bi


[x] kompis
[x] syster
[ ] bror
[ ] mamma
[ ] pappa
[x] kusin
[x] småkusin
[ ] lycklig
[ ] ledsen

JAG ÄTER

[x] kött
[x] fågel
[x] fisk
[x] grönsaker
[x] frukter
[x] ost
[x] yoghurt (bara bebisyoghurt) 
[x] andra mjölkprodukter


JAG DRICKER

[x] kaffe
[x] te
[ x] kakao
[x] mjölk
[x] saft
[x] kranvatten
[x] vatten i flaska

JAG VILL HA

[x] pengar
[ ] godis
[x] choklad
[ ] jobb

JAG HAR

[x] släktingar
[ x] bröder
[x] systrar
[x] mamma
[x] pappa
[x] beroende
[x] fobier
[ ] inget
[ ] allt

[x ] kort hår
[ ] långt hår
[x ] brunt hår
[] blont hår
[ ] rött hår
[ ] nåt annat

[ x] pojkvän
[ ] flickvän
[ ] en vän
[x] flera vänner

JAG HAR

[x] varit i ett höghus
[ x] borstat en katt
[ ] suttit kvarsittning
[x] slagit en kompis
[x] kramat grannen
[x] druckit alkohol
[x] tvättat wc:n
[x] ljugit för min mamma
[x] varit vaken hela natten
[ ] söndrat ett fönster..

[x] sovit med kläderna på
[x] ätit torkade bananer
[] klippt av mitt hår
[x] bitit på naglarna
[x] busringt
[x] brutit ett löfte,
[] suttit på en moped,
[x] varit i Helsingfors
[x] simmat med kläderna på
[x] lyssnat på klassisk musik
[x] hatat någon riktigt mycket
[x] ringt fel nummer..
[x] spytt
[x ] gråtit utan orsak
[x] varit beroende av någonting
[x] bråkat med någon riktigt ordentligt
[x] ordnat ett disco
[ ] städat upp spyor
[x] rymt hemifrån
[x] prenumererat på någon tidning

[ ] varit rädd för spindlar
[x ] gillat apor
[x] plockat bär
[x] plockat jordgubbar
[x] gått vilse
[x] sjungit i en mikrofon
[x] svalt ett tuggummi
[x] gråtit mig själv till sömns
[ ] gillat The Rasmus..
[x] varit hos en läkare

[ ] varit underviktig
[x] använt bikini
[ ] druckit hyla-mjölk
[x] använt hängslen
[ x] andats in helium
[x] använt mascara
[x] inte vaknat av väckarklockan
[x] stigit på fel buss eller tåg i misstag
[x] sett samma film två gånger efter varandra
[x] varit på min favoritartists spelning

[x] hittat pengar på gatan
[ x] sagt mamma/pappa till någon annan av misstag
[ ] läst bibeln
[x] haft något bra intresse
[x] vunnit i lotteri
[ x] blivit förföljd av en främling
[x] läst en roman
[ ] förlorat en nära vän
[ ] använt minikjol
[x] känt mig ensam

[ ] stickat vantar
[x] sprungit allt vad jag orkat
[x] hittat på aprilskämt som någon trott på
[ ] ordnat en överraskningsfest
[ ] ätit pizza till frukost
[ ] varit i en ambulans
[ ] varit i en polisbil
[x] haft ett husdjur
[x] sjungit solo
[ ] sjungit/spelat i ett band

[x] kört bil
[] kört moped
[ x] somnat i skolan under en lektion
[x] läst någon annans dagbok i smyg
[x] varit på datorn över 5 timmar i sträck
[ ] målat en tavla
[x] smakat på bläckfisk
[ x] glömt en bra väns födelsedag.
[x] fuskat i ett prov
[x ] blivit stucken av en geting

[x] gett pengar till en gatuspelare
[x] först hatat någon, men sedan börjat gilla den
[ ] tappat bort en biblioteksbok
[x] lärt mig första hjälpen
[x] spelat golf/minigolf
[ ] varit med om en trafikolycka
[x ] beställt nånting jag inte har nytta av

[] varit med i tidningen
[ ] varit på bio utomlands
[ ] gått på dagis
[x] använt reflex
[x] lekt med småbilar
[x] ätit någonting inom senaste timmen
[x] fått ett blåmärke inom senaste veckan
[ ] brutit något ben senaste året
[x] varit på sjukhus senaste året
[ x] varit hos doktorn senaste året
[x] svarat på en sån här lista förut.

RSS 2.0