Första advent

Tiden går fort!

Det är redan första advent,, i morgon är det den första december. Snart så är det jul, nyår och en ny siffra att skriva bakom datum.

Jag skulle kunna sätta mig ner och fundera över året som gått, jag väljer dock att vänta ett tag till med det. Det här året har haft sina ljuspunkter och sina mörka hål. Just nu så går jag väl igenom mina största mörka hål. Jag ser dock ljuset i slutet av dem!

Jag funderar på vart jag ska börja någonstans. Köket är klart, kanske ska hänga upp julpyntet som ska vara där först. Sovrummet får komma sist, tyvärr. Men jag orkar verkligen inte vika kläder just nu!

Önskar det hade varit snö nu! Så mycket mysigare än det här skitvädret.. =)

Energitjuvar...


Det finns så många människor ute i världen som besitter denna egenskap. Kanske är jag en utav dem, dock omedvetet.
Jag vet dock att det finns så många i min omgivning som har den här egenskapen, och det gör mig så illa. Jag ska göra mig av med dessa, vet inte riktigt hur.

T ex så finns det en tjej som ständigt och jämt får mig att gå in i ett tillstånd som jag inte vill vara i. Saker som sägs och skrivs och görs påverkar så mycket och har gjort under en så lång tid att jag verkligen måste släppa nu. Jag måste släppa med er allihop, för ni gör mig ingen nytta.

Det är synd att vänner försvinner.. Om det ens nu var vänskap från början?

Jag kan inte sluta förvånas


Jag har varit på kurs på Bosön i 2 dagar nu.. Ska dit i morgon också.. Intressant, givande och utvecklande är väl de ord som ploppar upp först när jag ska beskriva det jag håller på med. Ska bli så intressant å se var det slutar någonstans!

Hur som helst, det var en parentes till det som jag egentligen skulle skriva om. På vägen hem fastande jag i långa köer straxt efter Mörby.Fredagsköer tänkte jag som aldrig åker där på vardagar.. Efter ett tag börja rjag inse att det inte kommer några mötande bilar, utan det står helt still.. Ju längre ner mot Danderys kyrka jag kommer, detso mer ser jag utav det massiva räddningspådrag som är vid en olycka som hänt..
Att detta är hemskt och tragiskt i sig behöver jag ju inte ens tala om.. Det som är hemskt är, att köerna som bildats i "min" körriktning (dvs inte samma som olyckan) är pga att folk är så fruktansvärt nyfikna! Folk kör alltså sakta förbi olyckan och tycker att det är bättre att det bildas köer kilometrar bort istället för att köra på som vanligt!

Ibaldn blir jag rädd för folk och deras beteenden.. Vad är intentionen till detta?

Efterskalv..

För ett par veckor sedan skrev jag det här inlägget i bloggen. Det handlade till stora delar om hur man förhåller sig till sina x. Vid den tidpunkten så hade jag inga som helst tankar på att jag skulle sitta där jag sitter idag, ensam i min lägenhet efter att återigen blivit sviken på ett sånt sätt som inte är acceptabelt.

När jag skrev det här inlägget fick jag respons från olika håll. Bland annat fick jag en kommentar om att "det är dem som har gjort mig till den jag är idag". Och visst är det så, de personer som jag umgåtts med, upplevt saker tillsammans med och levt med har ju hjälpt mig till att formas till den jag är idag.

Dock slog tanken mig, att vad har jag blivit för sorts person egentligen?
Hur ska jag kunna gå vidare och träffa nya männniskor när dem som jag har umgåtts med tidigare gjort mig till den jag är idag? På något vis så har dem ju format en person som inte tar åt sig av att bli sviken, för det har blivit till en vana. 

 I dagsläget är jag inte speciellt ledsen. Jag känner mig heller inte speciellt arg eller förbannad. Jag är inte besviken. Jag vet inte vad jag är.. Avtrubbad kanske?
Jag önskar att jag kunde reagera. Men det händer inget... Det kanske kommer senare..

Jag gillar inte det jag har blivit. Jag gillar inte stämpeln som jag sätter på mig själv...

Jag måste gå vidare..

Dagens ungdomar är lata och otrevliga..Idag var jag och handlade med mamma och pappa på CityGross. Det är en sånt där ställe där folk handlar hur mycket som helst.. Jag har npg aldrig sett någon som handlat för under 500 :- och då är det lite..
När vi kom till kassan idag står det två kvinnor och handlar. Här talar vi vaoro för mellan 5000- 10000;., hur mycket som helst... Det är proppfullt på bandet och hur mcyket dem än lägger ner i kassarna så finns det hur mycket som helst kvar. Kön bakom dem växer och eftersom jag bara står och tittar tänkte jag, snäll som jag är, att ja skulle hjälpa till. Jag menar, vem kan inte känns igen sig i paniken och stressen över att ha en massa varor att packa i kassar och fler kunder som står och stampar bakom?
Och vad får jag till svar? 
-Vi kan nog allt packa våra varor själv..
Ja men ursäkta mig då.. 

Jag förstår inte hur äldre människor ( och då menar jag alla äldre än 35) kan sitta och klaga över ungdomarna idag, att dem är lata och inte vill hjälpa till eller arbeta eller liknande, när man får såna svar kastade i ansiktet. Sånt gör att jag aldrig mer vill vara trevlig eller hjälpsam. 
Jag kan bli så less och besviken på hur folk är så jag spyr... 

Så blev det vinter i år igen..


Jag är kluven till detta väder... Jag tycker att det är skitmysigt med snön och kylan, kollar jag ut genom mina fönster har jag en underbar vintervy av den lilla skogsdungen utanför.. Det är jättefint och mysigt!
Att behöva stå i tio minuter som jag gjorde i morse och sopa av bilen tillhör det som jag INTE gillar. Jag hatar att bli blöt om fötterna, kall om fingrarna och stel i hela kroppen.. Jag längtar tills det att dem fått igång elstolpen på min p-plats, då ska jag aldrig skrapa rutor eller sopa snö igen!

Tiden rullar iväg, nästa helg är det första advent! Hallå, vad hände? Det var ju oktober alldeles nyss..
Sjukt hur mycket som händer på så kort tid. Det är för mig helt ofattbart..
Jag vill fortfarande inte gå in på detaljer, för jag vet att alldeles för många läser den blogg som skulle kunna sitta och gotta sig i mina tankar och ord och använda dem emot mig. Det har hänt förr och kommer att hända igen om jag inte tänker mig för. Det som hänt är min ensak, även om jag vet att det babblas alldeles för mycket och det gillar jag inte.

Jag börjar dock tro att det kanske var till det bästa. Att det fanns en anledning och det är min tur att försöka leva mitt liv nu.
Jag ska börja med några små saker, eller ja, rätt stora faktiskt. Jag ska ta tag i min lägenhet och äntligen göra den till min. Så som jag vill ha den, med min möblering och mina saker. Ut med gammalt och in med nytt. Detta är förstås inget jag gör över en dag, då ekonomin talar för annat. Men på sikt!
I morgon ska jag måla om i köket och, om färger räcker, sovrummet. Kommer bli urfint!
Sen kommer julen och då ska det pyntas och mysas här hemma!

Ja, en dag kanske allt kommer att lösa sig.. Tills dess är det jag, jag och jag som gäller.. Och det är härligt!

Nu ska jag sova en sväng.. Puss


Jag får återigen be om ursäkt..


..För mitt usla bloggande.. Denna gång finns det dock flera helt klart gångbara ursäkter..

1. Min dator är pajj.. Den går inte att använda på ett normalt sätt vilket innebär att jag när som kan kastas ut från denna lilla tekniska pryls värld.. Nån dag ska jag orka ringa supporten, tanken på att sitta i timtal i en telefon och dumförklara sig är dock inte det jag ser mest fram emot just nu.

2. Det har hänt en hel del på det personliga planet. Jag vill inte gå in på detaljer, det jag kan säga är att jag mår okej. det går i vågor. Ena dagen är jag ILSKEN och FÖRBANNAD, vissa dagar LEDSEN och andra dagar LÄTTAD OCH GLAD. Jag vet inte vart det här ska sluta och om jag ska vara ärlig så känns det rätt bra att inte behöva stressa, utan ta det som det kommer.. Det kommer att ordna sig, hur som.

Världen är full utav underbara människor, det har jag fått erfara nu! Jag har en fantastisk familj som kommer att finnas där ALLTID, jag har underbara vänner som tar hand om mig, bryr sig och finns där, och det är härligt. Jag har lagkamrater som egentligen inte vet nånting, men som ändå får mig att må bra och det är härligt!

Ja, som sagt, jag tänker inte i dagsläget ta detaljer här, av respekt för många och mig själv. Om någon undrar över något så föreslår jag att denne tar kontakt med mig personligen..! (Även om jag gärna skulle skriva av mig, skriva massor med tankar som jag har, önskemål och drömmar.. men inte nu..)

Ja, nej nu ska jag åka iväg och fika med la familja, ses kanske senare.. om Datorn vill, vill säga..

Näe, nu skiter ja i det här..


Det här kan ha varit den längsta söndagen i mitt liv.. Fy tusan va skönt det ska bli att krypa till sängs nu.. Även om det innebär att det är jobb i morgon.. Ja, för jag ser tyvärr inte fram emot det..

Ska kolla lite på "the Hills" nu.. Sen sova gott!

Ha det bra så hörs vi!

Bloggar jag läser...

... dagligen, då och då och när jag har lust..

Ja, jag funderade på det här blogg- fenomenet häromdagen faktiskt. Att läsa bloggar är det jag gör dagligen, vissa mer intensivt än andra. Det är ett sätt att följa med i min omgivnings liv trots att jag inte hinner umågs med alla jämt och ständigt. För mig är bloggen också ett sätt att uttrycka saker som jag inte kan/vill/orkar säga personligen. Ibland är det skönt att bara skriva av sig och inget mer.. Punkt..!

Tänkte lista några utav mina favoritbloggar, som jag tycker att ni också ska besöka!

Kändisbloggar/ Bloggar med många läsare

Kenza : skriver om allt möjligt. Just nu följer jag hennes "kärlekssaga" med pojkvännen hon har på Kreta :)
Blondinbella : tjejen som många älskar att hata. Har växt mycket i mina ögon sen i somras. Det pågår mycket vettigt kring den tjejen, trots att jag inte alltid tycker att hennes tankar och åsikter är speciellt smarta.
Storstadspojken: Blondinbellas pojkvän, en Ö-viksbo som hamnat i Stockholm och blivit en av Sveriges mest lästa bloggar. Skriver med viss ironi mot sin flickvän, vilket är rätt kul att läsa ibland!
Lily : Linda är en tjej från Karlstad som skriver om allt från frisöryrket (har jättebra flätningsguider!) till tjafs och bråk med Kissie. Talangfull och ambitiös tjej som fångar sina läsare på ett positivt sätt.
Jessi : fd handbollstjej på elitnivå som tyvärr lagt skorna på hyllan för att syssla med annat! Har en webshop som säljer superfina smycken till bra priser. Kika in!
Kissie : Ja, bara för att...
Tjuvlyssnat : ja, inga kommentarer är egentligen nödvändiga, detta är en blogg som kan vända en riktigt sur dag till den bästa! Få ställen som ger en så många skratt som denna!

Sportbloggar

Damlagsbloggen: Ja! Självklart! Damlagsbloggen är handbollslagets egen blogg där vi skriver om allt kring handbollen (och, ja lite annat också..) Värt ett besök, eller flera!
Allt om Handbollsbloggen: här skrivs det om handboll runt om i Sverige och världen. Har även "skvaller" i bloggen, där övergångar och andra rykten florerar vilt! Intressant!
Linus blogg: tränaren för P-95 som har en grymt härlig och rak attityd till mycket. intressant läsning varvat med kryptiska meddelanden som bara finns att läsa i bloggar!

Nära och kära

Pojkvännen Patrik : kommenrtar onödig.. skriver mycket om innebandy
Älskade syster : min goa syster som skriver om allt i sitt liv! Skriver roligt och intressant, värt ett besök!

Sonja: handbollskompis som skriver om sitt liv som bland annat 2 barnsmamma. Har många bra tips om länkar, resturanger, kläder, skor, ja det mesta! Alltid kul att kika in där och läsa!
Tessy: Även hon en handbollskompis som skriver om sitt liv som mor till 2 söta killar, bland annat!
Tilde: Handbollstjej från Dalarna som numera bor i Uppsala.
Bengan: Härliga Bengan, som skriver på ett unikt sätt, kul och intressant. Skriver dock alldeles för lite!!
Sandra B: handbollstjej i den yngre kategorin, som tränar och spelar med oss. Har skrivardrömmar, vilket märks i bloggen.
Madde: Ytterligare en Karlstadstjej som numera bor i Stockholm igen, spelade med oss för ett par år sedan. Är make up artist och tipsar ofta om bra sminkgrejjer!

Sandra N: Saknad handbollskompis som numera är mamma till söta sonen!
Linda H: kollegas dotter som skriver om sin vardag. Har många bra inredningstips samt fina bilder på söta dottern!
Anna F+ famlij: min barndomskompis som numera lever med sin man och sin son + nytt tillskott påväg närsom. I den här bloggen skriver inte bara Anna utan även hennes man och hans bröder. Urkul blogg med inlägg som får en att le, skratta högt och bara må bra!
Elin F: Annas lillasyster och barndomskompis, som bor i Tyskland. Skriver om sitt liv därnere.

Frida E: underbara Frajdan som skriver om livet.
Martina: klasskompis från Lillsved som bor i Sundsvall. Skriver så enkelt och ändå så bra! Mycket roliga bilder, gillar starkt!

Frida & Ebba: två talangfulla tjejer av den yngre årgången, ska bli spännande att se vad det blir av dessa tjejer!

Emma: arbetskamrat som skriver om allt möjligt! Har många bilder och ett lättsamt sätt att skriva!

------------------------------------------------

Har du tips på andra bloggar som jag bör läsa? Tipsa gärna!

Hur har jag koll på allt det här? bloggkoll.se såklart!
Annan mycket bra sida för alla bloggare: designa din blogg, min bibel här på nätet när det gäller bloggen!

Ja, det var det! Ses sen!

Nytt serieberoende: The Hills


Ja, jag sökte ju med lampa efter en ny serie att följa. En som inte kräver 100 % engagemang men ändå är tillräckligt intressant för att orka se hela säsonger.. Brosan föreslog Prison Break, och ja, jag ska se den (hört så mycket bra om den..) dock är avsnitten för långa för att ha  som kvällstittande.. (hur skulle det bli, jag skulle ju aldrig sova..)

Igår satt jag och läste lite bloggar och hittade ett inlägg i Lilys blogg om att hon fastnat för MTVs The Hills. The Hills är om jag förstått det rätt, en uppföljning på Laguna Beach, superdramat om ett gäng bratstjejer och deras vardagsproblem..
Iaf, jag var lite skeptisk innan, men jag har ju hört mycket om den här serien också, så jag tänka ge den en chans.. 10 minuter in i första avsnittet var jag påväg att stänga ner och ge upp..Gud.. Fortsatte titta och måste erkänna att ja, det är en helt okej serie.. Lagom mycket drama för min skull!

Så, nu har jag har plöjt igenom säsong 1, väntar med spänning på att säsong 2 ska bli klar..! Då har jag kanske så jag klarar mig fram till tisdag kväll!(bilden kommer från cdon.com)

Japp, på återseende..!

Lista (ja, det var länge sen..!)

Snodde en lista från min syrra, som i sin tur snott den från Anna
gör den DU oxå =)


1. Sätt din musik på blanda.
2. Klicka på nästa-knappen efter varje fråga.
3. Använd sångtiteln som svar på frågan.
4. Fuska inte!1. Hur mår du idag?
2 hearts - Kylie Minouge

2.Kommer du komma långt i livet?
Skidvalla - Mora träsk

3. Hur ser dina vänner dig?
La Bamba- Ritchie Valens

4. Kommer du gifta dig?
Gotta Eat- Lupe Fiasco

5. Vad är ditt livs themesong?
Intro - Backstreet Boys

6. Vad är ditt livs historia?
Were Gonna Win - Bryan Adams

7. Hur är skolan för dig?
Evergreen- Westlife

8. Hur kan du komma framåt i livet?

Personal Jesus- Depeche Mode

9. Hur kommer imorgon vara?

Give it to me (Acapella) - Timbaland feut. Nelly Furtado

10. Vad är det bästa med dina vänner?
Your House- Jimmy eat world

11. Vad finns i lager för nästa vecka?

Micromania - Tata Golosa

12. Vilken låt beskriver dig bäst?
Change The World- Westlife

13. Hur är det med ditt liv?
Thunderkiss ´65 - White Zombie

14. Vilken sång kommer spelas på din begravning?
Good Morning - Kanye West


 15. Hur ser världen dig som?

Björn Gustavsson Medley

16. Kommer du ha ett lyckligt liv?
Thinking of you - Kate Perry


17. Vad tycker dina vänner om dig?

Say it rigth- Nelly Furtado


18. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?

Hallå hela pressen - Nina och Kim

19. Vad skulle du vilja säga till nästa generation?
I´ve got a dark alley and a bad idea thats says that you should shut your mouth - Fall out boy

20. Har du en djup och mörk hemlighet?

A white shade of pale- Procol Harum

21. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
My life (fonzerelli remix) - Chanel

22. Hur kan du göra dig själv glad?
Big Brother - Kanye West

23. Kommer du någonsin ha barn?
Lasternas - Timbuktu

24. Vad är några bra tips till dig?
Sune Persson - Mora Träsk

25. Hur kommer du att bli igenkänd?
I just can´t help beliving - Elvis Presley

26. Vad är din danssång?
Mercy- One Republic

------------------------------------------

Alltså, ibland blir man lite rädd över hur passande en del låtar kan vara.. Speciellt när man sitter och lyssnar och lägger ner lite eftertanke..! Haha!

Så, copy and Paste!


RSS 2.0