Kryssningen- vilket underbart avbrott i vardagen


Ja, trots all stress som uppstod i fredags för att hinna med så lyckades jag både hinna med sjukgymnasten, packa och åka in till stan.. Fick skjuts av min kära far in till Sveavägen där ja träffade Patrik och vi begav oss sen med tuben till Slussen.. Åka tunnelbana i rusningstrafik hade jag faktiskt glömt bort hur otroligt trevligt det kan vara.. hmmm.. Men men, jag överlevde och kom faktiskt nästan 40 minter för tidigt till Birka- terminalen..

Väl där satte vi oss på en bänk och vilade mina redan trötta fötter en stund.. Så kul att sitta och bara titta på alla olika människor som man ska ha som resesällskap.. Det var pensionärer, brats, andra ungdomar, medelålders ungkarlar och både det ena å andra.. Kändes härligt..!

Linda, Patriks kompis som arbetar på båten, kom och mötte upp oss och hjälpte oss hitta rätt där inne.. Fick en toppenfin hytt på våning 9, med fönster ut mot vattnet och allt..! Packade upp sängen och bytte om och gick sen ner till buffén för att svulla i mat, ost, kex och desserter..

Ja, nu va väl svulla lite å ta i.. Det är ju inte direkt så att man är nån specialist på att äta buffé.. Jag gör samma misstag som alltid..! Äter en massa av det som är gott och blir proppmätt på en gång.. Och då äter man lite till, bara för att,,! Jaja, mätta och belåtna (iaf jag.. Patrik var väl lite mer skeptiskt.. Men men, äter man som jag, fiskpinnar och falukorv i veckorna så känns oxfile och potatisgratäng som lyxmat =)) gick vi därifrån och ner till hytten för en Powernap..!

Kvällen fortsatte sedan med att vi gjorde oss i ordning och begav oss ner till Taxfreen, spelautomaterna och barerna.. Hamnade framför första perioden av hockeyn innan Linda hunnit upp oss.. Kvällen avslutades med poker i personalrummet, drinkdrickande i baren och en och annan bortspelad 5krona..!

Lördagsmorgonen (eller förmiddagen) startades i taxfreen.. Inköp av diverse dricka, godis och parfymer enligt en beställlningslista skulle inhandlas och detta med en viss tidspress.. 15.00 hade vi nämligne bokat in massage och kurbad, med en timmes spa- badande i bubbelpoolen innan dess.. Liten lättare lunch uppe på Beachen och sen ner och hämta badkläderna för at krypa ner i bubbelpoolen och njuta av en sväng i bastun.. Så otroligt mysig, med utsikt över hela skärgården.. Tänk att ja skulle se Rindö och Vaxholm från ett bastufönster..! Nice..!

Ja, utan att bli allt för ingående i resten så kan jag ju sammanfatta resan med att det var trevligt att få komma bort och göra någonting annat.. behövs så lite ibland för att få känslan av ledighet..! skönt också att komma hem lördag eftermimdag och veta att man har en hel söndag ledig!

Bilder kommer..!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0