SverigesOlympiskaKommitée- hur tänker dem?


Det kanske är fler än jag därute som fastnat lite för Veronica Wagners OS- öde. "Virre"- nordens enda världsgymnast, 20 år gammal, får INTE deltaga i OS i Peking. Anledning: SOK vill skydda Virres skadade knä mot framtida men..VA?

Okej, jag kan förstå att man inte vill riskera någons hälsa. Jag har själv hört det under åtskilliga kurser och föreläsningar "Ingen tävling är så viktigt att hälsan får riskeras".
Men, de flesta som skänkt sin själ till idrotten, vet att det ska till mycket för att kunna stoppa en i en sån situation.. Hur kan man stoppa en tjej, som är tydligt målinriktad och som lagt ner sin själ i detta, pga av ett knä som enligt henne är bra och som hon tävlat med så sent som för ett par veckor sedan?
Vilket annat stolpskott ska vi behöva sitta och glo på, nån friidrottare som inte har en chans eller?
Tjejen är 20 år, och har troligen redan riskerat knäets hälsa ändå, varför inte låta henne åka?

Ibland kan man bli så otroligt besviken på idrotten och tankar och bestämmelser från kostym-folket bakom papprena och pärmarna. Ge er ut i verkligeheten och träffa alla dessa människor som dag ut och dag inte ger allt för att få chansen att i ett OS få representera det finaste vi har, våra svenska idrottare..

Ta och klicka er in här och skriv på namninsamlingen för Veronicas skull.. Även om det kanske inte hjälper, så visar ni Virre erat stöd för hennes kämpainsatser och alla dessa träningstimmar som hon lägger ner..
Kolla även in hennes blogg här, om livet som elitgymnast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0