Öland, underbara favoritplats på denna jord, here I come!


Ja, om ett par timmar ska jag ner till Öland. Ska gå en veckas kurs i kommunikologi, fråga inte vad det är, jag har inget bra svar. Jag vet, men kan inte förklara..! Förhoppningsvis om en vecka..!
Jag ska åka ner alldeles själv.. Första gången som jag kör så lång sträcka själv. Senast så hade jag ju brosan med mig och mor och far i en annan bil, nu är jag alldeles själv.. Ska bli så roligt och underbart, saknar att göra saker helt för mig själv.. Trots att det är mysigt att vara två eller flera, så gillar jag att vara själv.. Självvald ensamhet är underbar..!
Ska bo på vandrarhem en bit utanför Färjestaden och sedan kursa i en by en bit därifrån.. Kommer alltså hålla på mig på södra sidan Ölandsbron, vilket också är nytt för mig. Tar väl säkert en trip upp till Borgholm och huset någon dag, om det hinns..!
Hoppas också att jag hittar någonstans att koppla upp mig på nätet, läsa lite bloggar, skriva lite blogg och hänga med i vad som händer därute.. Annars har jag lite att ta igen..!

Lördag åker jag alltså hem igen, för att packa om resväskan och åka till Arlanda. Sen är det Egypten en vecka, nice.. Då är det semester på riktigt..!

Nej, dags att sova, så jag orkar köra i morgon.. bara några sista förberedelser kvar att göra..! =)

Puss och hej!

Rythym is a dancer



Hittade den här låten i en annas blogg och fick plötsligt en massa flash- backs.. inte till skoldiscon eller liknande, utan till Melodifestivalen som var ett populärt inslag i den annars så tråkiga skolvardagen på mellanstadiet. Jag skulle, tillsammans med tre andra killar i klassen, uppträda med denna låt på skolans melodifestival. Jag minns, att jag var mäkta stolt, för att ha blivit utvald som "rätt" person till den kvinnliga artisten. Jag hade låten på cd (Mr Music- skivorna som vi hade massor av hemma) och satt hemma framför stereo med hörlurar och tränade som vara den.. Killarna tränade in danser mer break-dance och grejjer och vi var förberedda som attan.. Tror dock att det rann ut i sanden.. Blev inget utav det..! Men jag minns mitt engagemang och den stolthet som fanns..! Tänk vad ett litet videoklipp kan väcka minnen och känslor i en..!

Goodie- bag tävling!


Tävlingsdags igen..! Denna gång tänker jag pröva lyckan hos Lotta Larssons blogg. Där kan man vinna en Goodiebag med produkter från Oriflame och vem vill inte det? =)

Passa på att tävla du också, tävlingen håller på tom 20/7 och det ska vara minst 10 tävlande med..!

Lycka till!




Lördagskväll allena..!

Det kan vara en rätt underbar känsla, att få vara helt själv en kväll och bara få vara.. Som ikväll..! Patrik är på kryssning och jag åker till Öland i morgon, så det är ett tag innan vi ses igen.. Närmare bestämt, en vecka..
Så, lördagskvällen spenderas så här:

1 st grekisk sallad från Coop.. Den är den godaste som finns i butik- salladsväg..
1 st teve med TV400 och "Cheaters", helt sjukt men ändå roligt..!
1 st dator och MSN, där Anna och jag kollar på bilderna från gårdagen.. HAHA!
Lite Cola..

Jag har varit så seg idag.. trött och bara slut.. en fin kombination av sömbrist, utmattning och festande..! Somnade en sväng på soffan.. Skulle sova en halvtimme för att bli piggare och orka packa ikväll men haltimmen blev 2 timmar och nu sitter jag här..! Men men, piggare är jag.:!

Återkommer med bilder från gårdagskvällen samt dagen idag..!




Amerika, Amerika...

Dagens Dedication: Kolla detta, gråt och njut!

Hittade denna video i Lilys blogg och tjöt som ett barn.. äkta kärlek, äkta glädje, helt underbart!



SverigesOlympiskaKommitée- hur tänker dem?


Det kanske är fler än jag därute som fastnat lite för Veronica Wagners OS- öde. "Virre"- nordens enda världsgymnast, 20 år gammal, får INTE deltaga i OS i Peking. Anledning: SOK vill skydda Virres skadade knä mot framtida men..VA?

Okej, jag kan förstå att man inte vill riskera någons hälsa. Jag har själv hört det under åtskilliga kurser och föreläsningar "Ingen tävling är så viktigt att hälsan får riskeras".
Men, de flesta som skänkt sin själ till idrotten, vet att det ska till mycket för att kunna stoppa en i en sån situation.. Hur kan man stoppa en tjej, som är tydligt målinriktad och som lagt ner sin själ i detta, pga av ett knä som enligt henne är bra och som hon tävlat med så sent som för ett par veckor sedan?
Vilket annat stolpskott ska vi behöva sitta och glo på, nån friidrottare som inte har en chans eller?
Tjejen är 20 år, och har troligen redan riskerat knäets hälsa ändå, varför inte låta henne åka?

Ibland kan man bli så otroligt besviken på idrotten och tankar och bestämmelser från kostym-folket bakom papprena och pärmarna. Ge er ut i verkligeheten och träffa alla dessa människor som dag ut och dag inte ger allt för att få chansen att i ett OS få representera det finaste vi har, våra svenska idrottare..

Ta och klicka er in här och skriv på namninsamlingen för Veronicas skull.. Även om det kanske inte hjälper, så visar ni Virre erat stöd för hennes kämpainsatser och alla dessa träningstimmar som hon lägger ner..
Kolla även in hennes blogg här, om livet som elitgymnast.


Bilen är hämtad

Ja, nu är bilen hämtad.. Vit och fin stod den där och väntade, riktigt skön känsla..! Åkte där ifrån stolt som en tupp!
Skönt med en bil som det händer lite med när man trycker ner gasen..

Kollade in i min egen blogg för ett tag sen och fick en liten klump i magen när jag såg lilla peugeoten.. Min lilla bil.. *suck*  Men men, lär väl ha glömt den snart..

Håller på och gör cheesecake som jag ska ha med mig till jobbet i morgon.. Måste väl vara lite snäll ibland också..! Och passa på att stoltsera med något som jag faktiskt är duktig på!

So long!

Panik och nervositet


Om en timme sitter jag troligen uppe i Vallentuna och fixar det sista med bilbytet, känns faktiskt lite nervöst.. Ska bli med stor-bil och inte längre ha min lilla pärla.. eller pärla och pärla, skön och köra är den iaf.. Har fixat och donat med bilen sista timmen.. Rensat ur, plackat fram vinterdäcken (konstig känsla i solskenet..) och burit och haft mig.. Bilen är helt tom, det har den inte varit sen jag köpte den.. Hehe, underligt!

Slutar aldrig förvånas över folk och deras reaktioner.. HUr kommer det sig att man alltid hamnar i diskussioner som slutar med en negativ känsla.. Att man aldrig kan få gå ifrån ett samtal och det känns bra..? Började på morgonen när en kollega berättade som sin gårdagskväll som slutade på "bil-akuten" i Akalla med 7000:- mindre i plånboken.. Och på det kommer nästa och berättar om alla kostnader osv de haft med sin bil.. Sen kommer den tredje och ifrågasätter om jag har råd med bil.. allt sätter ju såklart griller i huvet på mig som är en tänkare och flera gånger under dagen har jag funderat på om jag gjort rätt.. Alla tankegångar jag haft fram och tillbaka kom igen och ett tag va ja beredd att ringa och avstå köpet..
MEN, det är ju faktiskt så att den bilen jag har idag inte kommer bli billigare och inte kommer att bli värd mer.. Det är nu eller aldrig. Har jag inte råd så får jag sälja bilen och va utan.. inte mer än så..
Och, bilen jag köper är äldre och har gått längre än den jag har idag och är ändå värd 50.000 mer.. Säger inte det lite om behovet av ny bil?

Jaja, ska byta om och sen uträtta lite ärenden innan det är dags att åka.. har jag allt nu? Reg.bevis, nycklar och servicebok? Japp!



Bye Bye kompis..






Fasiken va snygg man blir av att bära däck!


Tävla om en sommarklänning!


Ja, det kan man göra i Lilys blogg..!
Jag har hittat min favorit, vilken blir eran?


Enkelt och bra och senast den 1 juli.. Lycka till allihopa..!

Packlista, vaccin och pengar.. Mycket att tänka på!


Fick just lite smått panik över tanken att jag om 11 dagar åker till Egypten och att jag om 4 dagar åker till Öland och där emellan så kommer jag att vara hemma en sisdär 15 timmar? Hur ska jag hinna med allt? Och, dessutom, göra allt annat? Oh my god, säger jag bara..

Läste precis ett blogg- inlägg om vårat hotell, fullt med ryssar och tyskar.. Precis som i Bulgairen, med andra ord... Läste också att den största boven till magsjuka är pengarna, inte maten.. Att brist på hygien i landet i sig är en stor smitthärd.. Pratade också precis med min kollega, som åker till samma ställe ett par veckor efter, som tipasde om ett drick- vaccin mot magsjuka.. Ska nog kolla upp det faktiskt.. För det är ju som hon sa, inte så kul att ligga sjuk när man bara är där en vecka...
Sen ska det växlas pengar, och hur mycket? Det ska tvättas och packas och det ska handlas.. men hjälp, hur ska jag hinna med allt?

Playa del Sol

I komediserien Playa del Sol spelas researrangören Shines reseledare på Gran Canaria av Saga Gärde, Richard Ulfsäter, Mikael Tornving, Josephine Bornebusch och Henrik Hjelt. Foto: José Paéz.


Jag är helt såld på den här tv- serien just nu..! Har precis sett färdigt första säsongen och det är med mersmak som jag läser att en säsong 2 är på g! Serien är inte ens sån som man sitter å skrattar åt hela tiden, men den har sina stunder och den har charmen, dvs det som gör att jag vill fortsätta att titta även efter 4- 8 - 10 avsnitt..!

Så, har du inte sett den, så gör det..! Finns just nu i Rea- backarna ute i butiken..! Klart prisvärd!
(bilden från svt.se)

Midsommar 2008

Åkte som bekant upp till Leksand i torsdags tillsammans med syrran och nicke, efter att ha sett Väsby torska mot BP.. Ganska kul med fotboll faktiskt, speciellt i helt ok väder..! Hoppas att ja får möjlighet att se flera matcher..!

Väl uppe i Leksand (ja, vi kom fram 01.14, vilket innebar direkt i säng..) så skulle det firas midsommar.. Fredagen

innebar inhandling av mat mm, Marie jag och Nicke gick till Siljans konditori och käka lunch, mumma vilken god mat dem har där.. Åt vittvinsinkokt lax med färskpotatis, så gott!

 
Niklas och Syrran på Siljans konditori, så god mat! =)

Hämtade upp brosan som kom med tåget, åkte hem och åt mat, fixade iordning oss å sen åkte vi ner till Gropen i Leksand där vi oh alla andra tusentals människor skulle se stången resas..! Lite utav en tradition, vilket är mysigt! Så kul att titta på alla konstiga människor, som i olika åldrar och olika grad av nykterhet far runt därnere..! Blev lite lotterier och sockervadd också, när vi ändå var där.:! Väl hemma åt vi min hemmagjorda cheesecake och kollade fotboll, sen slog jag alla andra i "När och fjärran"- spelet..! På tal om fixa i ordning, fick psykbryt på min lugg och klippte av den.. tanken blev riktigt bra faktiskt, behöver bara hjälp att slipa till den..!


         
Fullt med folk i Gropen, stången på väg upp. Brorsan och Lizzie. Mamma, syster och bror med dagens "vinster"


Så tomt det kunde bli så fort.. Så va midsommar över..

        
Marie och Niklas, Strawberry Cheesecake, När och Fjärran- spelet =)

Lördagen va rätt lugn..! Åkte till mitt favvoställe på denna jord, Sågmyra (av alla ställen??) och shoppade lite.. Hittade en massa bra saker inför Egypten- resan, sånt som jag inte skulle hitta här i stockholm om jag letade.. Det roliga är att man får så mycket för så lite pengar, känns så bra att handla då..! Lite fika blev det där också, innan vi åkte tillbaka till Leksand för att handla mat.. Kvällen firades med lite Mini- golf i Rättvik och ja, det känns extra skönt att vinna när någon annan tagit ut segern i förskott =) hehe..!


Efter en utav mina "spikar"

Söndagen, fika i Vidablick och lite glass i Insjön innan vi åkte tillbaka hem och innan jag satte mig på bussen hem mot Stockholm.. Tillbaka till vardagen.. =)


     
Utsikt från Vidablick, Rättvik och texten som finns inne i resturangen som en gång tillhört delar av släkten =)


Så vackert!

Värdelös på att blogga..!


Ja, eller att uppdatera bloggen.. Kommer lixom aldrig till skott..

Jag har lyssnat på flera kända bloggare (eller, en åtminstånde) som säger att hon börjat tänka i blogg-form. Jag håller med där, flera gånger per dag, när det händer intressanta saker, tänker jag att "det här ska jag skriva om i bloggen, och de här bilderna ska jag lägga in osv osv".. Sen försvinner det.. När jag väl ska sätta mig ner och skriva alla de där bra sakerna som jag tänkt på är dem som bortblåsta eller har helt tappat stinget och dess betydelse.. Det gör att det ofta blir alldeles värdelösa inlägg som inte ens publisceras.. Har en himla massa utkast.. =)

Jag har funderat på att börja röst- blogga, dvs prata in inläggen istället för att skriva.. Det skulle göra att jag fick med så mycket mer än bara orden, jag skulle få med flera spontana tankar, sinnesstämningar och humör i bloggen.. vad sägs om det?
Jaja, jag tycker åtminståne att det kunde vara lättare att lägga in bilder, möjlighet att kunna ladda upp flera bilder samtidigt, istället för nu, en och en och varannan funkar inte ens.. blä!

Midsommar- inlägg


Sitter här uppe i Leksand, straxt före middag och tänkte slänga in en liten midsommarhälsning så här på eftermiddagen!
Internet funkar supertrögt och pappa tjatar om att det är dags att äta, så, Glad Midsommar allihopa!

Va F-n!!!




Jag skulle ju packa ner Källström- tröjan och ta med den upp till Leksand för att på lördag gå och se kvarten nånstans..
Besvikelsen är stooooooor....







Jag blir så trött.. jag är inte ett dugg förvånad.. Skippa all media- uppståndelse, så man slipper få upp förhoppningarna om fotbollsfest och glädje..



Hur långt är det kvar till OS?


(Bilder från expressen.se)

Midsommarplaner



I morgon åker jag upp till Leksand för att fira midsommar där..! Det börjar bli lite mer åt traditionshållet numera, middag, ner till Gropen för att stå där dryga timman och kolla på stången som ska upp, lika (o)intressant som vanligt..! Sen lite tivolipromenad, fulla hocketspelare och sportchefer och en massa roligt folk..!

It will be fun!

På Onsdag! ...


På Onsdag!




Då hämtar jag nya bilen, om allt har gått i lås med banken osv! Under tiden ska den på service och göras i ordning inför utlämningen..! Hehe, kommer bli toppen! Längtar!

För F-n, kom igen nu Sverige!

Foto: SCANPIX

IN MED KÄLLSTRÖM!!!!



[Bild: Foto: Scanpix]


JAG VILL SE KVARTEN MED SVERIGE I HELGEN!

Ny bikini på väg =)


Kommer ni ihåg att jag var med och tävlade om en bikini hos Snexig?
En underbart fin en, som skulle sitta toppen i Egypten..!

Och tänka sig, Jag blev utvald som vinnare av henne..!  Hur toppen är inte det? Blev så himla glad igår när jag läste det på hennes blogg, en blogg som numera ligger med på min bloggkoll- lista!

Ibland ska man ha tur!

Tack!

Måndag, ny vecka, nya äventyr..

Jobba, jobba, jobba.. Veckorna går bra sakta.. Snart bara två kvar dock..! sen ska jag till Öland på kurs..! Ska bli så skojj..!

Kom hem vid halv 5, lagom trött.. körde de vanliga rutinerna, Bloggkoll, mailkoll, facebook, handboll, nyheter och övrigt.. Blev så trött att ja somnade med datorn i knäet.. Vaknade nån timme senare av att jag till slut hörde telefonen ringa, 4 missade samtal senare..! Va pappa som undrade om ja skulle med Marie på fotboll.. Why not...?

Väsby United, detta omtalade lag, mötte jönköping Södra.. Matchen.. ja.. Lizzie va rolig iaf..!



Hade stenkoll på bollarna som flög runt då hon inte grävde ner grisöron i gruset..=)



Jag och Lizzie



Söstra mi och Nickes bror Johan



Ja, Nicke ja.. Han fick till och med jobba lite idag =)

Resultatet? 1-1... *suck*


Helgens äventyr i skrift och bildform!

Ja, efter en förhållandevis kort vecka så var det dags för helg igen, alltid lika skönt..! Den här helgen är ju dock lite helig för mig, Eken Cup- helg..!
Eken Cup, utomhusturnering på gräs, bara det är ju en upplevelse.. Sen alla dess handbollsentusiaster i olika åldrar, aktiva eller supportrar, alla är där!
Turneringen började ju lovande med okej väder, inte för varmt, inte för kallt.. och framför allt, inget regn! Vann mot Salem rätt övertygande, förlorade mot Spårvägen med endast 4 mål (Spårvägen stod senare som slutsegrare i turneringen..)..
Lördagen innebar ju också fotbollsfest á la Sverige- Spanien, och alla på fältet ville nog hem.. I desperata försök lyckades vi ragga upp två polska domare som kunde döma våran tidigarelagda Derby- match mot Vallentuna..

Då kom regnet.. Inte ett litet duggregn eller en kortvarig skur.. Utan himlen öppnade sig bokstavligen och det regnade oavbrutet i över en timme.. Allt och alla var dygnsura och där skulle vi ut och spela match.. Hehe, det måste väl sägas att det var den grisigaste, målsnålaste och roligaste derbymatchen som spelats oss emellan, som slutade med vinst 8-4 till oss.. Detta gjorde, att vi gick till slutspel istället för Vallentuna.. (hehe..)

Söndagen inleddes med kvartsfinalmatch mot Huddinge. Huddinge, som spelar i den andra division 2 serien och som vi senast slog med ett par bollar i DM, hade inte en chans idag och trots en svacka i mitten på andra vann vi med 6 mål..! Härligt som attan, speciellt med tanke att vi nu slog klubbrekord iom våran Semi- finalplats på seniorsidan!

Semifinalen blev dock en kort historia på flera sätt.. Vi mötte Skånela (eliserien) och förlorade klart..! Trötta ben, trötta huvuden och ett glatt gäng grymt nöjda spelare (och ledare!) gick ifrån Gubbängsfältet med huvuden Högt! Nu vankas sommarlov (se: egen träning eller gemensam i Ensta)

  
Frida, Carina, Kryckan och Suss är laddade för match! Sopsäckar och regnjackor på!
   
Täby- tältet blev fort fullpackat..! Tänk va mysigt vi kan ha det tillsammans även i vår förening =)
   
Regnet det bara öser ner.. Ja, verkligen.. Vi såg inte ens ut genom förnstret längre.. 15 minuter till matchstart! =)
 
Myran är taggad!
 
Bengan likaså, trots sin stukade fot..=)

Utifrån och in i tältet.. Blött!

 
Nöjda brudar efter kvartsfinalvinsten..(stulen från Sonja =))

Ja, förutom våra egna matcher har man sett en och annan ungdomsmatch.. Kollat på bror min som är tillbaka i Täby- tröjan igen..! Eken är något speciellt, kommer alltid vara.. Och nästa år, då ska jag också spela! =)

kolla www.ekencup.se , läs fältrapporterna och kolla in Magnus Neck:s sida med en massa bilder från helgen.. Syster Yster och våran grymma Lina L finns med där! =)

Eken Cup- Årets höjdpunkt!


Ja, det är redan igång därute på fältet, alla tusentals handbollsspelare som springer och kastar bollar i mål på ett stort gräsfält..! Kanske inte låter så upphetsande, men har man en gång upplevt det så går det inte att beskriva känslan.
Jag har två önskningar inför i morgon:

1. Okej väder, dvs allt utom regn och blåst.. Gärna lite sol!
2. Glada miner, bra matcher och en himla kul turnering!

Det är för övrigt andra året i rad som jag inte ens är med och spelar.. Förra året avstod jag för axelns skull, inte riskera att den hoppade ur led för att förhoppningsvis kunna spela till hösten.. i år gör jag detsamma, men med mycket bättre förutsättningar än förra året. Till hösten kommer jag att kunna spela!

Så, lycka till alla kämpar!

http://www.ekencup.se/sv2007/bilder/valkommen2008.jpg
(bilden kommer ifrån www.ekencup.se)

Bokat och klart.:!


Ja, finally så har vi lyckats enas och bokat, så om 22 dagar sitter vi nog i ett riktigt varmt land och smuttar på nåt gott vid den här tiden..! Riktigt Nice.:!


(bilden kommer från www.apollo.se)

Egypten eller Grekland, Hjälp Behövs Omgående!


Vi (eller kanske mest jag), står i valet och kvalet inför resan i sommar.. Först hade vi bestämt oss för Kreta, men hittade billiga (?) resor till Egypten.. Nu är det så förvirrat att jag inte vet hur vi ska göra..

Egypten: Speciellt land, speciell kultur med regler och förhållninssätt som skiljer sig mycket från vårat.. En upplevelse helt klart, men utan möjlighet att uppleva det som Egypten är som mest, pyramiderna och Tutanchamon.. 7 timmar dit och 7 hem = inte värt det?
Billigare än en Grekland, mer exklusivt än Grekland, men dyrare i resa och sämre standard på hotellet..?

Grekland: Ja, billigare, vi vet vad vi får i matväg och lättsammare kultur och folk.. Med mera med mera..

Vad ska vi Välja?
Hur pass strikt är det med kläderna i Hurghada? Finns det mycket att uppleva där om man väljer att inte åka till Kairo och man inte känner ett stort behov av att dyka i Röda havet? Är Egypten en upplevelse?

Snälla, hjälp oss och skriv dina erfarenheter, tips och berättelser från Egypten eller Kreta!

Norskogsbadet en varm dag för en massa år sedan..

... innan vi slutade skolan, flyttade till höger och vänster, skaffade pojkvänner på andra orter och kunde flamsa runt framför en kamera =)

Haha!


Andra roligheter denna dag

Inte alltid som man känner en kväll som denna att man faktiskt har en hel del bra saker att skriva om.. Känns som att jag blir mindre och mindre bortskämd med det.. Men men, idag är en sån dag..!

1. Har reserverat bilen nu, så städning och iordninggööring av Peugoten är på G!
2. Bokvinsten kom
3. Mina nya skor är hämtade och testade.. Urfina! Tack Täby Handboll (Eller mig sjäv för det jobb jag lagt ner under året?)


Sen så har ja sett dubbelavsnitt av "Frusna män söker kärlek" på datorn.. Digitalboxen ville inte vara med.. SÅ jag somnade en sväng istället..!
Hemma hos mamma och pappa fanns en massa roliga foton från typ 8 år tillbaka..! Hehe, snodde åt mig ett par på mig och mina kära vänner..! KOmmer i ett senare inlägg =)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Åkte till Rehaben efter jobbet, tänkte att jag faktiskt måste ta tag i det hela och börja köra ordentligt nu när det börjar lugna ner sig..
Ett normalt pass för mig där ser ut som följer:
* uppvärmning.. x- trainern pga ryggen..
* olika styrkeövningar: olika jobbiga, olika roliga..
* Sjukgymnasten sträcker och drar i min axel, utåtrotationen.. Gör skitont, men är nyttigt..

Idag så sa hon att jag hade normal utåtrotation vilket innebär att jag är friskförklarad.. Jag får börja träna handboll igen, 1 månads handbollstärning innan jag får spela match och delta i matchsituationer (närkampsspel).. Jag får skjuta, passa och göra allt annat.. Så, när ska någon annan ta över träningarna och jag får vara med och bara vara deltagare? Nej, just det.. det var ju bara en träning kvar på säsongen.. Blä!
Kändes lite konstogt att inte behöva gå dit längre.. Det är ju ändå en speciell stämning där, med roligt folk och trevliga sjukgymnaster.. Ska nog försöka gå dit lite då och då iaf nu i sommar, för att träna upp ordentligt innan semestern, då det är svårt att hitta ett gym.. Får väl betala dem kronorna som det kostar.. Ska iaf åka dit på fredag eller så med en liten blomma till K, som tack för all hjälp och stöttning jag fått under året.. Utan henne hade det inte gått alls.:! =)

sötnöt!

Min vinst= kul överraskning i brevlådan!


Som jag tidigare skrivit vann jag en boktävling i Charlottes blogg, jättekul verkligen! Idag låg boken i brevlådan tillsammans med två tidningar..=) Mycket blir så roligt av såna "små" saker som händer i vardagen..! Ska snart krypa ner och börja läsa..!



Puss och gonatt..!

Några få..






Lyckades ladda upp åtminståne två bilder..!
 
Kattens skepsis mot vovven och svenskvovven släcker törsten..

På återseende!


Sverige, Sverige, Sverige!


Dags för match! Yes, härliga sommrar med massa sport på teve, underbart! Snart är det ju OS också, kan det bli bättre?!?

Sis och Niklas är här nu, vi ska käka och kolla på matchen..! Lill- hunden är också med, taggad hon med! Katterna är lagom glada.. Hehe, men det är sånt man få ta!

Åh, skit!!

Jag hade jättefina bilder.. Varför funkar det aldrig att ladda upp när man vill????
Bajs

Jag vann!


Jag vann en bok i Charlottes boktävling! Skojjsigt inslag på en annars rätt sur dag..!

Helgen som gått: roadtrip, bilköpartankar, spontanbio


Skönt med långhelg! Allt känns så mycket roligare när manvet att man har så mycket extra tid att spendera..! Det gör lixom inget om man sover lite extra länge eller inte stressar som en tok. Det här är i alla fall vad min helg erbjudit:

Fredag, Nationaldagen:
Uppe i lagom tid, tror jag gick upp runt 9 och kände mig utvilda och taggad! Åkte till syrran tillsammans med Patrik och vi begav oss ut till Bromma och Bromma Zoo, för att shoppa lite blandat. Syrran, som skulle hämta sin nya hundvalp, hade en lång lista på saker som skulle köpas.. Själv hade jag inga planerade inköp att göra, men gick ändå därifrån med kattsand och liknande.. Lika bra när man ändå är där..!
Tillbaka till Solna för att käka lunch, Hälsotallrik som är så himla god, innan det var dags för oss att sätta oss i bilen och bege oss.. 3 timmar i bil söderut, ner mot Vimmerby. Tur att N har AC i sin bil, annars hade jag garanterat dött.!
Väl framme långt in i den småländska skogen, i ett litet samhälle kallat Frödinge (känt för sin ostkaka..=)), hittade vi ett litet rött hus och dess ägare. Marie va som vanligt överfnissig pga av nervositet, men det släppte rätt snart när hon fick se de små hundarna.. Ja, eller små och små..! 11 veckor va dem..!
2 timmar senare, samtal om både det ena och det andra, några glas saft och ett och annat hundskall tog vi den lille rackaren och åkte hem igen..! Middag i Tindered (?) och glasspaus i Söderköping, sen hem för att få efterlängtad sömn!

  Laddad för Road- trip!

 Marie testar hundsängen (eller hennes blivande säng?)

 Den lille på upptäcksfärd =)

 Får jag följa med hem? Helt klart en liten Doris, men jag tror det blev Lizzie..!

 Liten sov gott på hemresan!

 Dem där fram som inte fick gulla med hunden hela vägen hem =)


Lördag, blandad kompott

Patrik jobbade, åkte jag med mamma och pappa till Biltema i Tumba. Alltid kul att få komma ut och göra något även om det kanske inte är det mest intressanta ställe att spendera sin tid på.! Gott om intressanta människor finns det iaf!
Tog en trip ner till den mest konstiga butiken jag stött på, PayC.. Senast jag var där vart jag livrädd pga av alla konsiga människor som spenderade tiden i butiken, som då såg mer ut som ett bombnedslag än butik. nu var det folktomt och rätt städat faktiskt.. Skulle köpa en transportbur till katterna, som mamma köpt tidigare (allt är 50-70 % rabatterat i butiken, bör kanske tilläggas..).. den va så klart slut, men hittade ett annat fynd istället.. En stor resväska á la efterlängtad till halva priset.. 230 ;- kändes som rena rånet, men helt klart toppenbra för mig!
När vi varit i Tumba drog vi kosan upp till Vallentuna, där pappa sett en fin bil som han ville visa mig.. En fräsch Volvo, som helt klart kunnat blivit min, om vi inte klivit in på Svenska Bil vägg i vägg med Volvo.. hittade en urfin Saab, som nu satt griller i huvet på mig..! =) Måste bara bli av med den gamla till ett bra pris!
Hem och iväg till affären där vi handlade middag och ingredienser till min hemmagjorda Strawberry Cheesecake..! Aldrig gjort förut och inget bra recept hittade jag heller, så jag testade mig fram lite.. Resultatet blev lyckat och kakan åts upp av patrik, mamma pappa och Niklas som kom hit och fikade på kvällskvisten.. =)
Halv elva kom jag på idén om att gå på bio... Kikade in på SFs hemsida och hittade att Rigoletto visar massor av film sent på kvällarna..! Drog iväg lite sms till folk, men ingen som nappade så Patrik och jag åkte in till stan själva.. Lyckades få tag på brosan som mötte oss utanför bion tillsammans med Alina.. Hamnade på "The Ruins", en väldigt läskig film sades det i förhand, men njäe.. Så scary va den inte.. lite halvskum och obehaglig, men inte läskig.. Lite smått bevsiken åkte vi hem igen och ner i sängen, trött som få..!

 Popcorn är ett måste på bio =)

Söndag, sovmorgon!
Fick sova längre, trots att jag sagt till pappa att ringa och väcka oss i tid.. Vi skulle nämligen bege oss till Saab Akalla för att kolla på deras begangnade bilar.. Dock blev besvikelsen stor när vi kom dit och de begagnade bilarna inte hade en ålder på mer än max 1 år.. Helt sjukt ju, då kan man ju lika gärna köpa en ny bil.. Hem igen, kolla på bilar i Täby och Danderyd innan vi åter igen åkte upp till Vallentuna.. Denna gången fick jag även provköra bilen, vilket va skojj..! Nu återstår bara att lösa det praktiska, som den gamla bilen och den ekonomiska biten.. Jag hoppas det löser sig lagom till kursen och semestern.:!

Nu är jag skittrött och ska ta en sväng in i duschen innan jag går och lägger mig.. Trött som få..=)

Natti!

Beslutsångest


Tänk om allt kunde vara lika enkelt som närm an va liten, där typ vilken sorts glass va det största ekonomiska beslut man behövde ta.. Nu handlar allt om så himla mkt pengar och ett krav på mer långsiktigt tänk en närmaste timmen. Usch!

Jaja, till slut ska det väl bli bra.. Nu känns det jobbigt dock!

Tävling!



Ska vara med och tä'vla i Snexigs bikinitävling! Är ju i stort behov av en snygg bikini till resan i sommar..! Tyckte att jag skulle prova lyckan i denna tävling då! Gör detsamma du!
Det braiga är, att bikinidelar finns även i storlekarna 80A och 80B + en underdel i strl 40/42 :-) vilket passar mig bättre!

Långhelg = välbehövligt!


Oj, jesus, va skönt det är att veta att i morgon bitti, när klockan ringer 06.45 (för nej, ja orkar inte stänga av larmet redan idag och medföra risken att något larm inte finns inställt på måndag morgon) så behöver jag inte gå upp... Jag kan ligga kvar och sova en stund till bara för att!
Jag kan också sitta här framför datorn och teven och inte behöva känna mig stressad för att jag ska upp i morgon! Det är sjukt skönt!

ikväll har ja vart ute och gått igen.. 6 km blev det nog d iaf idag, gick bakvägen och lite andra vägar, skönt att bara få traska runt och prata.. Hamnade på gräsmattan en timme efter det och fikade och snackade ännu mera skit.. Anna SKipper låg inte bra till =)

I morgon, när jag väl tagit mig upp ur sängen, ska jag och Patrik åka med syster yster och Nicke Picke ner till Vimmerby, där syrran ska kolla på hund.. Kul med dagsutflykt! Syrran har utlyst en tävling i sin blogg, chansen att vinna en VooDoll, och jag har tänkt att vinna.. Haha, ingen risk, men ändå.. Satt och funderade på bra namn och tänkte att syrrans efterlängtade hund måste ju få ett namn som är passande.. Tänkte på lycka och mod, men hittade Semper Fidelis vilket betyder alltid trogen  och Desideria vilket betyder Efterlängtad. Vad annars kan passa en hund som kommer till ett sånt kärleksfullt hem? Så, syrran, vilket av dem väljer du? =)



www.enstyckeborjes.blogg.se

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gillar inte skolavslutningar längre.. Eller, jo det gör jag, det är ju nåt speciellt med dem, men jag gillar inte vad dem innebär.. Farväl, tårar och en sjuhimlans lång sommar innan semestern.. I år känns den om möjligt ännu längre.. Hemskt ju..!
Fick fina preseneter av goa barnen! Presentkort på Melanders fisk = Mumma! En Lena linderholm- kanna som va urfin, ett paket med söta dukhängare från Marimekko + en massa blommor..! Man blir så glad över alla presenter, stora som små, då det är ett bevis på föräldrar och barns uppskattning..! Då känns det bra att komma tillbaka till hösten..! =)

Så, nu ska jag hålla ut i 3 veckor till.. Sen kurs.. Sen Semester.:! yes!!

Black Out


Känner ni till fenomenet blogg-tänkande, då saker som händer i ens vardag plötsligt spelas upp som ett riktigt bra blogginlägg..? Där man ser framför sig vilka bilder som ska vara med och hur texten ska formuleras för att det man skriver om ska bli så intressant som möjligt?
Fick ett sånt moment i går på jobbet.. Vet precis vart jag stod och vid vilken tidpunkt.. Men innehållet är som bortblåst, finito, gone.. Helt sjukt hur en sån bra tanke bara kan försvinna.. Har spenderat gårdagskvällen och tiden nu på morgonen med att försöka komma på vad det handlade om men utan resultat.. ingen tät- känning alls..

Inte gjorde det saken bättre att jag, mitt dumma nöt, klickade på nån länk här på datorn för att flytta min blogg och där med inte kunde logga in under gårdagskvällen.. Men men, sånt händer väl.. Synd bara att det var just nu!

På jobbet vankas det skolavslutningar och under gårdagen hade vi konsert med de små barnen..! Sötnosarna skulle sjunga i kör x antal sånger och kämpade på bra där med texter, toner och att stå stilla..! INte lätt när man är liten.. =)
På väg ner till parkeringen ser jag en pappa och sin dotter komma cyklandes.. Ja, eller dottern cykla, pappan sprang efter och höll i en sån där stång.. Första gången på 2 hjul kan tänkas.. Fort går det och trots att pappan säger att det kan va bra att sakta ner så är det ett steg för mycket i inlärningen..! I sin skräckblandade förtjusning skriker barnet "Du, pappa! Det va inte lätt det här!" Kunde inte annat än att skratta lite för mig själv..! Nej, lära sig cykla är inte lätt..! =)

Nu ska jag iväg och jobba.. Sen försöka hitta en klänning till avslutningen + x antal presenter.. Sen träning och efter det, kanske jag får åka hem..:)

Puss och hej!

barn lär sig cykla med stödpinne
(från http://www.barntotal.se/faktabank_foer_dig_som_har_barn/utrustning/dags_att_koepa_cykel?/)

RSS 2.0