I morgon är bekännelsens dag..!


Det är den dagen på året som jag får lite mer ordning på mina funderingar om vilka som är mina vänner och inte. Alltså, missförstå mig rätt, jag väljer inte vänner utifrån vilka som grattar mig eller inte, men jag tror mig kunna se en tendens hos vissa som utger sig för att vara sina vänner, men inte alls bevisar det på t ex ens födelsedag..

Det som är mest roligt är att få gratulationer från de vänner som man minst trodde. Har blivit rätt överrsakad ett par gånger.. Se om det kommer något sånt i morgon!

Nej, dags att krypa tll kojjs.. ska se lite Ebba och Didrik innan jag somnar, vilket lär bli rätt omgående.. Är så trött!

Natti Natti!

Vacation- time!


Ja, jag tänkte passa på att få ut lite grann av de sista dagarna på semstern.. I morgon är sista dagen officielt, även om jag inte börjar jobba förens på måndag.. I morgon är ju även som bekant min fördelsedag.. Lite vemodigt att fira sista semsterdagen? =)

Är i Leksand efter många om och men fram och tillbaka... Åkte i morse tillsammans med syrran, köpte kappe på CoffeHouse by George i Solna C och sen var det bara att dra iväg..! Gick förvånans värt lätt och fort den här gången..! Skönt..!

I morn blir det, ja, inhandling av diverse saker inför kalaset på lördag. Då kommer svärföräldrar + svåger hit.. Blir trevligt hoppas jag! Ja, Patrik kommer också..!
Sen söndag, hem och fixa iordning väskan inför måndag.. Känns inge kul alls..! Men men, det ska jag inte tänka på nu!

Ta hand om er därute, vart ni än är!


Eller så kan man jämföra bloggvärde..


Tessi10.blogg.se är värderad till:


enstyckeborjes.blogg.se är värderad till:




2-0 till mig!

Ja leder..!

enstyckeborjes

 

Prenumeranter:

1

Kategori:

Allmänt och Personligt

Inlägg per vecka:

12

Placering:

#23462 i Alla
#16623 i Allmänt och Personligt


tessi10

 

Prenumeranter:

2

Kategori:

Allmänt och Personligt

Inlägg per vecka:

9

Placering:

#15870 i Alla
#10725 i Allmänt och Personligt



I brist på annat att göra kan man ju alltid kolla vart man ligger i statistiken..!

Dags att vända tillbaka dygnet..?


Om 5 dagar börjar jag jobba igen.. Måndag klockan 8.00.. Tisdag klockan 7.00 tror jag bestämt att det var.. Helt sjukt vad tiden går fort, jag har verkligen 0 % lust till att jobba..

Vet hur det kommer bli.. Första veckan, täcka upp för alla andra, 2 veckan, introducera de nya, 3 veckan, allt är igång i gen och ingen ordning är det någonstans..

Det jag känner mest ångest inför just nu är förmiddagarna.. Känns inte alls kul...' Hoppas verkligen att jag har fel, annars kommer det här att bli ett lååångt år..

Jaja, det jag ville komma fram till är, att jag måste börja gå och lägga mig i tid och gå upp i tid.. Inga långa sovmornar, inga sena nätter.. Med start, hmm, i morrn kanske.:! =)

En vacker dag..

Ska jag komma med en reseberättelse från Egypten..

Jag har den klar i huvudet, ska bara få ner den i bloggen också med bilder och allt..:! Vill ju så gärna dela med mig av det underbara..!

En bild så länge..!



eller två..




Syster och Bror: När blir det kort-bytar-dag?

Jag har ju glömt att tacka!


För nån månad sen så deltog jag i Lotta Larssons tävling om en Goodiebag från Oriflame och tänka sig, jag vann!
Blev helt chockad när ja fick ett mail om det, och självklart jätteglad.
Dock inget emot vad jag blev när jag fick hem paketet! Massor med roliga och användbara saker..!



Titta gärna in hennes blogg  här!

Funderar...



Antingen som bild nr 1, åt det mörkbruna hållet..
Eller som bild nr 2, åt det mörkbruna-röda hållet..
Eller kanske blond?

Hehe, ta det med en nypa salt..!


Ny Frilla


Tog en sväng till Kista ikväll för att kapa av håret en bit.. Lång och bpngstryigt hade det hunnit bli och då bli ja knäpp...

Frågan är bara att om ja ska kunna spara ut mitt hår till långt igen så måste jag börja spara nån gång, inte klippa av det stup i kvarten som nu.. Hur ska det gå?

Jaja, bjuder på en före och efter bild.. Bara för att..




Ain´t no sunshine..


Today.. Inte om man ska kolla ut genom förnstret och bedöma den saken i alla fall.. Ser mest gråa moln och blåsiga träd.. Jag som tänkt ta en liten matsäck och åka och lägga mig i solen en stund.. Men, nehepp..

Håller på för fullt att måla och göra klart hyllan.. inte alls lika roligt som jag trodde att det skulle vara.. För mkt som går fel, inte blir som jag vill osv.. Tappar tålamodet direkt då.. Längtar tills allt har torkat och jag kan i ordningställa den med allt som ska va i igen.. Nu ligger pärmar och lådor över hela soffan..

På fredag fyller ja år också..! wiihii! Eller, ja, så kul ska det inte bli.. det är ju inte så att det händer nåt speciellt.. Men alltid trevligt med god mat och trevligt sällskap.. Ska önska mig en saftig jordgubbstårta också..!

Nej, ska kika vidare på "Våra Bästa År" nu och sen måla klart den där skithyllan.. mamma och pappa kanske kommer förbi snart också, då blir det fika..!

Ha en bra dag!

Puss

Grunden till min effektivitet..


...Ligger i att ha en deadline, ett stopp, ett mål..

Allt som jag fått gjort i mitt liv: skolan, jobbet, handboll osv har ett slut. Det är under en begränsad tid.. Allt annat rinner ut i sanden..
Och så är det här hemma nu.. Jag har ju påbörjat x antal mindre projekt och inget av dem är färdiga.. för ja har all tid i världen.. Ingen som egentligen bryr sig om det blir klart eller inte, utan det får bara rinna på som det är..

Jag blir så trött på mig själv, för det kommer inte bli bra i slutänden.. tyvärr..

Jaja, just nu sitter ja här framför datorn och bokstavligen rinner bort.. Är det så varmt eller är ja sjuk igen? Vette fan..

Ja och som om det inte vore nog...


Fyller ju 25 på fredag, det sista roliga som händer på semester innan det är dags att börja jobba igen..

Min käre pojkvän, som smusslat och pratat om födelsedagspresenter hur länge som helst nu, är ett riktigt pulver ibland.. Jag menar, vad är det för mening och smussla och gömma om man ändå lämnar kvittona framme?
Ja blev så besviken, inte på presenten, men på att veta va det är..
Han gör väl så gott han kan, men ibland blir det bara fel.. Jättefel..

Blä, nu är det inge kul med födelsedag längre..


Hemma igen..


Jaha, då va jag hemma igen.. Haft en jättemysig helg i Falkenberg med massa skratt och promenader.. Mina föter har förbjudit mig att gå något mer denna sommar, 48000 steg i sommarskor på 2 dagar blev för mkt

Skulle åkt till Öland idag, men det har strulat till sig igen, så det blir väl ytterliagre en vecka med ingenting gjort.. Känns som om den här semestern har vart ett slöseri med tid stundtals.. men men..

Ska göra mig i ordning och åka iväg en sväng.. Måste ta vara på solskenet..!

Ha en bra dag!

Gratisgen.se

Gratis Saker


Saker är bäst när dem är gratis, eller hur?

Bloggar från Falkan


Hej allihopa!

Tänkte bara skriva ner nåra korta rader härifrån Falkenberg, där jag befinner mig.. Är fruktansvärt trött och varm, värmebölja eller feber vet ja inte, för ja får inte upp katongen på termometern..
Kom hit runt tio, började med en lätt liten promme för att hitta B&B, efter det var det lunch och GeKås som gällde.. Massa folk, MASSA SAKER och framförallt, SOL!!

I morgon hoppas jag vara piggare, inge halsont eller feberkänningar alls tack! Ska ju på Vallarnas och se Show! Gick förbi ikväll och det verkar helkul..!

Så, so long..!



(bild från www.gekas.se)

Att sova eller inte sova, det är frågan..


Klockan är nu snart slagen 02.00.. Jag har duschat och fixat, så nu är det klart.. I duschen kan jag tänka, ett utav de få ställen som tankarna kan flöda fritt och idéerna sprutar.. Jag har nu funderat.. vad är det egentligen jag behöver packa?
Jag ska åka ner till Falkenberg i två dagar.. Jag ska en tur till Halmstad.. Det ska enligt prognoserna bli runt 25-30 grader varmt.. Jag ska besöka GeKås i Ullared.. Det finns klädbutiker i Falkenberg.. Jag behöver inte packa mycket.. Det jag ska packa kan jag ta i morgon bitti..

Nu är ju då frågan.. Klockan är 02.00.. Jag ska åka vid 05.00.. Mening att ens sova? sova en stund eller hitta nån meningslös film att glo på en stund?

Ja, jag tror jag ska slå på teven en sväng..

Puss och god natt!

Packningsdags?

Okej, klockan är nu lite över halv ett.. Om 4½ timme ska jag sätta mig i bilen och åka mot Annas hus, för att hämta henne. Klockan 06.05 går tåget ner mot Falkenberg.. Och jag har packat så här mycket: 0

Mina största problem just nu är nog hur jag ska få plats med allt, eller rättare sagt, hur många väskor jag ska släpa med mig. Väskor, på tal om ingenting, är min nya last, eller har väl alltid varit. Så här började det:

Som en ung tjej älskade jag att köpa väskor. Alla färger, storlekar och sorter. Det slutade med att min mamma gav mig väskförbud, vilket faktiskt hjälpte ett tag.

Jag har aldrig varit en sån som brytt mig speciellt mycket om kläder, eller kanske ska jag säga, hur det Faktiskt såg ut på mig.
Jag minns den period då det började bli viktigt med kläder. Det var min ett år äldre kompis Vicke som började slå in det i huvudet på mig. Levi´s 501, det var det man skulle ha eller ingenting alls. Jag har ju tillhört dem som sprang runt i tajts och inte brydde sig så mycket mer om det. Men just Levis...

Jag har heller aldrig haft överflödigt med pengar, så ett par Levis- jeans kunde jag ju snabbt glömma. Så, kläder har väl egentligen inte spelat mig så stor roll.. Det har mest spelat andra en stor roll.

När jag började högstadiet var det "Fruit of the Loom"- collegetröjor som gällde samt Crocker-jeans utan bakfickor.. Jag köpte inga såna heller och oj va ute man va då.. Det är ju inte heller så att alla dessa kläder som enligt andra var "måste-kläder" passade på mig..
Minns flera gånger som jag stått i omklädningsrummen i klädbutikerna och svurit och gråtit över fina kläder som helt enkelt inte passat..
Eller alla dessa kläder jag köpt (och fortfarande köper) för att dem "passar om jag har det stora tröjan över eller om jag håller in magen tillröckligt länge, eller om jag gör sig eller om jag gör så.."
Det är sällan som jag faktiskt har på mig kläder som jag trivs i och verkligen trivs i dem.. Oftast är det med tanken i huvudet om att det här kommer inte passa sig i andras ögon..

N
og om det.. Min nästa last var skor! Skor i massor, olika former och färger.. För om kläderna inte passade, så fanns det ju alltid skor.. Skit samma om jag såg ut som trash, jag hade i alla fall snygga skor..
Tyvärr, och jag säger tyvärr just därför, så kom jag över den fasen också.. Det slutade med att skorna inte alls gjorde mig. Jag är ju ingen "high-heels-girl", utan passar bäst i mina bekväma gympadojjor som svettats både en och två gången för mycket. Dessutom, så är snygga skor väldigt dyra i längden.. Så, det var faktiskt rätt länge sen som jag köpte riktigt snygga skor.. Men, jag trivs lika bra i min tre senaste "Friis&Co"- plastdojjor som är sommarens skor för mig..

Så, tillbaka till väskorna. Dem spelar det ju i alla fall ingen roll hur jag ser ut.. Nästan inte iaf.. en väska är alltid en väska, och dessa funktion är densamma.. Att samla alla de saker som jag helst ska ha med mig vid just det här tillfället.. Fick ju "bara" med mig två extra hem från egypten..
Det är ju nåt speciellt med dem.. Man kan byta ut dem, man kan ha dem flera dagar i rad.. Man kan dra lögner om dem eller skryta om dem, oavsett, så fullföljer dem mina behov just nu.. Därav väskproblemet inför resan..

Problem 1: Antal
Ska jag ta med mig a: 1 större handväska + 1 mindre handväska + 1 standväska + resväskan
eller                            b: 1 större handväska + 1 mindre handväska + resväskan

Problem 2: Färg
Den störra handväskan är svart. De mindre är svart och Beige. Strand väskan är svart.
Ska jag va tråkig och gå "All black" eller piffa upp mig själv med min snygga beiga?

Problem 3: Plats
Kommer jag få plats med alla väskor? Har jag behov av så många väskor? Eller är det "vaste of energy" att släpa runt på en massa onödigt bara för att?

Ja herregud.. Det återstår väl att se när jag nu ska börja packa..

So long..

Dagens dedication: Sagapaga.blogg.se


Tänk att det finns så små saker som kan göra en så glad och så tacksam, som det erbjudande jag fick idag från Saga om att få hjälp med designen till min blogg.
Jag hade ju gett upp hoppet om att få det gjort och så vips, så hjälpte hon mig. Och det blev underbart snygg, precis som jag tänkt mig fast jag inte tänkt mig nåt speciellt..!  Det ska "Klick" med en gång!

Så tack Saga för att du hjälpte mig, you made my day!

Filmtips: American Crime


Det händer saker i vår värld som vi inte ens i vår vildaste fantasi kan föreställa oss.. Hur hemskt det än kan tänkas vara, så är det värre.. Den här filmen är ett sådant bevis.. Vad händer egentligen hemma hos grannen, bakom stängda dörrar och bakom fasaden av den trevliga famlijen?

Den här filmen bygger på en verklig händelse som utspelar sig i USA på 1960- talet.
Desperation efter pengar, sjuka famlijeförhållanden och starka mediciner är upprinnelsen till det hemska öde Sylvia Likens fick utstå.

Filmen är fruktansvärt hemsk men samtidigt välgjord. Ellen Page, som spelar huvudrollen i filmen Juno,  är lysande, som i så många andra filmer jag sett med henne. Filmen är klart sevärd och ibland är det kanske viktigt att vi ser en och annan sån här film för att vakna upp ur våra trygga bubblor och ser oss omkring för saker som faktiskt pågår här och nu, vare sig vi vill det eller inte.

, American Crime, mina vänner.. Ingen barnfilm..


Klädauktion på modeakutens.blogg.se

Tjejer!

Kolla in det här! På Modeakuten kan man idag vara med på klädauktion! Massa fina grejjer, bara att gå in och kika och sen lägga det bud som känns bäst för dig!
Jag har redan hittat mina favorit, hoppas du hittar din!

För att läsa om hur det hela går till går du in här
För att komma till auktionen och se alla snygga plagg klicka du här

Kika in!

Jag fattar inte..


VAD HAR JAG GJORT MED MIN BLOGG??

Det enda jag skulle göra var att ändra typsnittet och så försvann allt.. och nu kan jag inte ändra eller återställa utan att allt blir ehlt sjukt fult..
Just nu skulle jag helst av allt bara vilja göra om hela designen...

Nån som känner sig manad att försöka personifiera mig genom en bloggdesign? Kanske en riktigut utmaning för alla er duktiga bloggare därute..! (Nej nej, ni ger mig ingen presatationångest alls..:))

KOm igen nu, hjälp mig!


Handlingsförlamad

Hej alla Bloggläsare!

Hoppas allt är bra med er!
Jag har ju i ett svagt ögonblick lovat att bli mer personlig i bloggen och då måste jag ju självklart också se till att allt är fint med er..! =)

Idag är det onsdag, jag har fortfarande ont i halsen och känningar av huvudvärken som jag dragits med fram och tillbaka sen i lördags och trots att jag troligen är feberfri så känner jag mig rätt mör..
Det är så typiskt, för jag var ju igång och hade massor planerat när jag blev sjuk. Och kanske är det därför jag också blev sjuk, för kroppen vill tala om för mig att semester är till för att vila..
Det är bara det, att när ska jag få allt gjort annars? Jag skulle behöva:

- Städa hela lägenheten, plocka bort massor av saker som bara ligger för att förhoppningsvis få ordning här hemma
- För att få ordning här hemma måste jag göra i ordning bokhyllorna..
- Jag skulle behöva rensa frysen, som är full av saker som aldrig kommer ätas och skulle behövas fyllas av saker som vi faktiskt äter..
- Jag skulle behöva fixa och packa och allt sånt..
- Oj, höll på att glömma.. Balkongen.. Stor Suck!

Samtidigt, jag är ledig.. Jag ska inte behöva göra någonting..  Snart är ja ju igång igen, med allt.. Jobba, handboll osv osv.. Jag kommer behöva vara utvilad om ja ska orka med den här hösten..

Idag är det härligt väder ute..! Synd bara att morgonsolen inte ligger mot min balkong, hade varit mysigt att ta min kaffemugg och sätta mig i solen och fika... Skulle så gärna vilja ha ett sånt där litet bord och stol i loftgången, där morgonsolen är.! Hade vart mysigt..!

Jaja, nej.. lite film, kaffe och sen ta tagi i någon av ovanstående punkter..!

Har Du något bra tips på hur jag får ordning i min skalle för att kunna ta tag i saker och ting? Snälla, skriv gärna!

Blogg- förstörelse


Ja, bloggen ser troligen helkonstig ut.. ja vette fan va ja gjort med den.. får vänta tills teknikern kommer hem, för ja vet inte hur man gör.. jaja..

Jag blir så trött...


Ibland blir ja helt knäckt på mina katter.. Dem må vara hur söta som helst och goa och allt sånt där, men just nu så blir jag bara trött..

Jag har två fula billy- bokhyllor hemma, som jag ska måla om.. Skulle då testa på ett hyllplan, bara för att se hur det skulle kunna se ut.. Har slipat och gjort jättefint.. ja eller sån fint man kan tänka sig på en test- bräda..




Under tiden jag höll på satt en utav mina katter på behörigt avstånd och kollade.. Han är nämligen grymt nyfiken, men lite för feg för att driekt våga sig fram.. allt eftersom jag höll på kommer han närmare och närmare och är till slut bredvid mig, då jag talar om för honom att gå inte när här osv osv.. han pyser iväg och gör annat en stund..
Jag sätter mig i soffan och pratar med Anna över msn en stund och jag ser att katten är där och nosar och har sig, men han går ju mest runt..

Nu, när ja skulle se hur det gått, ser ja vad han egentligen gjorde där..




HAN SATTE SIN TVÅ FRAMTASSAR MITT PÅ BRÄDAN.. så nu är det katthår och trampdynor på hyllplanet..

jaja, va ju inte värre än att det var en undersida.. Men va Fan!  Det kan aldrig bara liksom få gå bra..!


Utomlandsresa och tjej= farligt?


Kanske är det någon som missat Blondinbellas öde under sin semester-resa i Italien. Tänker inte gå in mer på det utan den som är intresserad får själv läsa i hennes blogg. Däremot har jag reagerat lite på kommentarerna runt om. Många undrar vart hennes kompisar var osv.. Och det är en sak i sig.. det jag funderar på är hur unga tjejer i allmänhet tänker numera när de bestämmer sig för att boka resor till Eurpoas partyställen.. Vad är syftet med resorna och vad tror ni att ni medvetet eller omedvetet förmedlar till det folk som ni möter?

I Sverige pratas det mycket om hur vi tjejer blir behandlade av killar (män) ute på stan under festkvällar och det har diskuterats mycket kring klädval osv.. Det är sällan som en tjej går ut själv på krogen i Sverige, utan är oftas följd utav en eller flera kompisar. Jag har själv som rutin att alltid åka hem tillsammans med någon av mina konmpisar, samt att vi hörs när alla kommit hem eller dagen efter, för att se till att alla är ok. Jag försöker också alltid hålla ett öga på vilka sortes människor som kretsar runt oss och läsa av hur dessa personer beter sig osv. Jag vet att mina kompisar gör detsamma för mig och jag vet också att flera tjejgäng gör detsamma under utekvällar. Vi är otroligt försiktiga här hemma i "trygga" sverige och trots att det finns så mycket uppmärksammat här så händer det grejer.

Vad är det då som får oss att tro att det är annorlunda utomlands? Eller tror vi inte det?

Förra sommaren åkte jag och syrran till Bulgarien och Golden Sands. Vi var alltså inte i det allra värsta delarna av Bulgarien, dels för att vi hört mycket illa om det stället. Ändå så var det mycket folk ute och speciellt unga tjejer och killar på så kallade barrundor. Och jag ska säga, att jag är inte förvånad att det händer saker efter att ha sett en del människor. Stupfulla med noll koll vare sig på sig själva eller omvärlden. Och en del tjejer hade kanppt mer kläder på sig under kvällens aktiviteter än på stranden dagtid. Okej, nu har det pratats mycket om att det ska inte spela någon roll vad man har på sig osv MEN det gör det.  Om man som tjej kommer i kortkort och urringade linnen och är agom full och ställer upp på allt som erbjuds under dessa kvällar så kommer man få uppmärksamheten dragen till sig på ett annat sätt än om man klär sig mer påklätt.. Speciellt utomlands där kulturen är annorlunda..

Under sommarens resa till Egypten fick jag ytterligare påminnelse om hur andra kulturer ser på oss som inte kommer därifrån och speciellt om vi gick själva utan våra manliga sällskap. Jag och syrran gick väldigt sällan själva ute på stan på kvällen och tack och lov för det, för så fort vi var själva så behandlades vi annorlunda. I alla butiker och liknande så är det enbart män som arbetar och som tjej så är man då utsatt på ett annat sätt. Jag kan inte säga vad det är, men känslan och stämningen ändrades snabbt och det var obehagligt på många sätt...

Jag minns också en händelse som utspelade sig på finlandsbåten, ytterliagre ett stället som gjort för att saker ska hända. Vi var iväg med klassen och en kompis till mig hade fått i sig alldeles för mkt dricka.. Eftersom jag inte var 18 än så drack inte jag mer än det som bjöds och tillsammans med en annan kompis så gick vi mest runt och filmade och fotade de andra.. Plötsligt så va vår kompis borta.. Borta från dansgolvet där alla vi andra var och där hon varit precis nyss.. Under den här tiden hade vi noterat två finländska killar som suttit vid sidan om dansgolvet och "haft vår kompis under uppsikt".. Vi gick ut från discot för att se om hon var någon annanstans och ser henne tillsammans med de två killarna på väg ner i trappan bort från discot och bort från alla oss klasskompisar.. När vi frågar henne vart hon är på väg någonstans svarar hon bara "jag vet inte" och fnittrar.. Tjejen är så full att hon inte har någon som helst oll på vilka hon är på väg bort med och vart. Jag menar, en finlandsbåt är rätt stor och har man ingebn som helst koll så kan den vara oändligt stor. Dessa två killar hade ingen av oss pratat med på hela kvällen och inte heller vår kompis, så deras tanke med det lilla äventyret var rätt uppenbart. Vi lyckades till slut få upp henne på discot igen, till killarnas stora besvikelse men till våran lättnad, för vem vet vad som hade hänt om vi inte upptäkt att hon va borta.. Kanske ingenting, kanske det värsta? Vem vet, inte jag och jag vill inte veta heller..

Jag undrar därför om jag är gammalmodig i mitt tänk, kanske klassas som tant av er "ungdomar" därute, men jag undrar hur ni tänker? Jag vill inte döma någon, inte lägga skuld på någon, utan bara veta hur ni tänker..?
Vi måste börja ta hand om varandra, oavsett om vi känner varandra eller inte
. Ser vi någon därute som råkar illa ut eller kan tänka sig råka illa ut, MÅSTE VI HJÄLPA TILL! vi kan inte så vid sidan om och tänka att stackars henne, hon skulle kanske inte druckit så mycket. eller liknande.. Vare sig vi är i Sverige eller utomlands..

Vi måste också börja tänka efter när vi väljer resmål. Det finns massor med resmål med stämpel om sig att kanske inte vara så där tip-tiop med säkerheten för unga tjejer att vara själva på. Vad är meningen med resan? Vad vill ni få ut utav den? Vad vill ni INTE ska hända? Vad kan det här resmålet erbjuda utifrån detta?
Det skrivs också en massa i tidningarna om olika händelser på olika resmål, senast häromdagen skrevs den om en dansk kille som kidnappats och rånats mitt bland allt folk i Sunny Beach. Vad tänker ni då när ni bokar resor dit? Att det kommer inte hända mig? Jag kommer inte göra sånt? Det kan hända alla, oavsett hur försiktig du är eller inte!

Och vad tänker era föräldrar?

Jag hoppas att Blondinbella repar sig efter det hon varit med om och jag tror mig veta att hon har det bästa möjliga stödet ifrån famlij, pojkvän och vänner.
Jag hoppas också att vi kan tänka oss för när vi väljer resmål och tänker efter före..



Åka gärna utomlands, upplev och njut av livet. Tänk efter vad det är du vill ha ut ev resan och ta reda på vad just ditt resmål kan erbjuda och inte. Läs om hur kulturen är och hur folket är, inte bara det som står i resebolagens foldrar, utan det som andra människor skriver i t ex forum och reseberättelser på nätet. Och framför allt, ta hand om varandra!

Jag är så trött på att vara sjuk när jag är ledig!


Det är alltid så här, varenda långhelg eller inför semestern.. mår jag inte bara allmänt piss så blir jag jättesjuk eller tillräckligt för att inte orka med nånting.. Trodde dock faktiskt att det skulle komma tidigare än så här, 3e semesterveckan..
Var till doktorn i morse och som vanligt, inte steptochocer vilket gör att jag inte kunde få peniciilin eller nåt i den stilen.. Bara att vänta ut och hoppas att det inte blir värre.. Har feber som går upp och ner, ibland känns det bra, ibland är jag helt däckad..  Och halsen.. ja, den ska jag inte ens nämna..

Försökte minnas en sommar som jag inte vart sjuk..
Förra sommaren drog ja axeln ur led efter att ha legat däckad med migrön i 3 dagar..
Sommaren innan det så fick jag ryggskott..
För att inte tala om sommaren med körtelfeber... blä!

Nej, ska äta lite frukt nu och fundera på hur jag ska göra med dagens middag.. Jag har ingredienserna, nu behövs bara inspirationen.. Top Chef på teven.. Kan bli bra!

Gratis Bio, ja tack!


Jag har fallit för trenden och registrerat mig på gratisbio.se, en sajt där du genom att klicka på olika länkar, eller tävla eller registerar dig till olika saker samlar poäng som senare kan bytas mot presentkort på t ex SF. Jag hoppas ju kunna få åtminståne en biobiljett, så som jag bara lallar runt på internet vissa dagar..

om du klickar på den här länken så kan du också registrera dig och samla poäng..! 
Om du registrerar dig på annat sätt men anger mig som värvare (tessi10) får du 25 extra välkomstpoäng..

Interntävling kanske? ;)

GratisBio.se

Feberyra?

Nån gång i natt vaknade jag av att jag frös... Jag frös som om jag låg utomhus och sov, trots att jag sm vanligt låg inträngd i mitt hörn av sängen och med täcket tätt omvirat runt mig..  Trött som jag var så tog det ett tag innan jag gjorde någonting åt det..

Tänk vilken effekt en filt kan ha.. Totalt motsatt faktiskt.. för detta gjorde att jag istället blev fruktnsvärt varm och gav mig sjuka drömmar.. Drömde att jag var i Egypten igen och lapade efter den sista solen innan jag skulle åka hem.. Den brände nåt otrolligt och lyckades flytta på sig hela tiden..  Minns att jag drömde att svetten bara rann om mig..

Och mycket riktigt.. Vaknar upp klockn fem och är genomblöt.. Kunde inte somna om igen så nu ligger jag här i soffan istället.. ska se om det är något att se på teven och förhoppningsvis somna en liten stund till innan det är dags att leka söndag..
I morgon blir det iaf husläkaren.. Vill inte vara mera sjuk på min semester..

So long!



Blogga om... vad?


Det här är den ständiga tanke som slår mig varje gång jag dslår igång datorn.. ny dag, nytt inlägg, om vad? Jag har sån prestationsångest när det gäller bloggen, så att ibland kan jag inte skriva alls, för det blir bara skräp..

Idag slog det mig dock, att det som troligen kommer att intressera folk mest och göra att dem vill läsa just MIN blogg, är ju när jag skriver om mig.. Om mitt liv, min vardag och mina funderingar.. Inte försöka efterlika någon annas blogg eller någon annas idéer.. utan skriva från mitt hjärta och från mig själv..

Så, förhoppningsvis ska jag kunna locka läsare av just den anledningen.. i Morgon!

Puss och gonatt!

Lördag: Det kan bara bli bättre...



Ja, precis så tänkte jag i morse när jag åter igen la huvudet på kudden efter att ha svalt två migrän-tabletter.. Har aldrig haft så ont i skallen som i morsen, vet inte vart det kom ifrån.. Troligen är det mitt halvsjuka jag som utlöste migrän- attacken, men läskigt var det.. Hann fundera både på hjärnblödning och hjärntumör innan tabletterna kom i kroppen..! Gjorde ont att ha huvudet på kudden..

Jaja, runt 13 vaknade jag iaf och huvudvärken var borta.. Helt underbar känsla att vara smärtfri! Gick upp och drog med mig Patrik till Täbban för att kika på lite saker.. Har ju fått ett möblera- om- ryck, och då behövs det vissa detaljer.. Trskade runt i Täby centrum i drygt 2 timmar och kom därifrån med, ja ingenting.. Känns rätt skönt att kunna gå runt så länge och inte handla..!

>Efter Täbban blev det en tur ut till Skåvan med Marie, Nicke och Andreas för att grilla och kubba lite...! Mycket god mat, är fortfarande proppmätt.. Kubben gick åt skogen, får skylla på en och annan distraherande gest från motståndarlagets sida, ingen nämnd och ingen glömd Andreas..
Jaja, trevligt var det i alla fall och görs gärna om..!

Nu ska jag nog krypa till kojjs.. Fruktansvärt trött och ont i halsen har jag.. Bara att bita ihop och komma igen..








By the Way,
detta var kvällens fras som det skrattades rätt mycket åt..! Ta dig tid att kolla in den här killen och hans "kompis"




Blå vs Brun..!



Therese och Patrik, Hurghada 2008 <3

Lämnar här en av många bilder från Egypten. Nån dag ska jag orka sorter upp dem.. Just nu har jag iaf fått över dem på datorn.. ett steg i rätt riktning..!

Natti Natti!

Imorgon (läs: Idag)


ska jag göra följande:

 * Sova tills jag vaknar, vilket är runt 9-10.. I morse vaknade jag av skrikande ungar på teven.. Fick en chock och trodde jag var på jobbet..=)

* Äte lite frulle.. Om jag är sugen.. Annars så blir det den vanliga morgonrutinen.. Våra bästa år och internetgenomgång..

* Stöda i hallen, möblera om i hallen och göra om en av garderoberna där till städskåp- vilket i sin tur gör att jag ska göra om städskåpet till skafferi- vilket gör att jag måste städa och göra i ordning köket.. Jaja, jag har ju iaf börjat.. =)

* Åka in till stan med bilen, lämna den till Patrik och sen leta reda på Anna, för att promenixa till Kungsholmen för en lite fika och nåt skojjsigt i Rålis?=)

jadu.. sen vet ja inte..! Skönt att ta dagarna som dem kommer..! Kanske åka förbi Karolinska och hälsa på Mormor?


Hämmad att skriva pga...mina naglar?



 

Ja, det känns faktiskt så.. Har inte riktigt vant mig ännu, men jag börjar få fart på det hela.. Så ursäkta ev stavfel och andra konstigheter som kommer här i bloggen..

Så här är det iaf:
I Egypten lär jag och syrran göra mycket fina akrylnaglar till ett mycket tillfredställande pris (300:-).. Jag, som aldrig haft långa fina naglar mer än en vecka, är otroligt nöjd och kan inte låta bli att klinka, plinka och studera mina fina händer stup i kvarten. Men, jag har ju också fått lära mnig alla negativa saker också, den hårda vägen:

- Det gör ont i hela fingrarna när jag slår i naglarna nånstans.. AJ!
- Det är mycket svårt att skicka sms eller göra andra saker med mobilen som kräver preciserat tryckande på diverse knappar på mobilen.. Därav har jag fortfarande inte lycakts få över alla bilder från mobilen till datorn...
- Städa är svårt.. Skrapar jag inte i naglarna i väggen så slår jag i dem i badkaret (det ska ju tilläggas att jag är otroligt rädd för att ha sönder, förstöra eller på annat vis bli av med mina "juveler").. Idag har jag därför köpt gummihandskar inför morgondagens städning..
-Det gör ont att klia sig! Jag tar i alldeles för mkt av gammal vana, och står kvar med rivsår istället.. Inte bra!
- Det är svårt att hålla i pennor och skriva snyggt.. Japp, said and done.. No more comments..

Jaja, allt detta må vara negativt, men dem är bra snygga ändå..!



sÅ, allteftersom jag vänjer mig vid naglarna kommer också bloggen att uppdateras bättre.. Förhoppningsvis!

Helt dött..


Överallt.. Ingen är hemma.. Ingen bloggar.. Ingen gör nåt på Facebook.. Inga mail ramlar in.. Det händer ta mej f-n ingenting på internet just nu..

Det är liksom fel i min hjärna på nåt vis... Nu, när jag har tid och ork att träffas, då är alla borta.. När jag kan slösa tid på internet, då händer inget där.. Snart, om två veckor, börjar jag jobba igen... Och alla andra..! Det är inte rätt!

Jaja, ska försöka fördriva tiden på nåt sätt.. kanske göra om bloggen..?

Nåra tips?

Klassträff på g?

Har ni kikat in på Stayfriends någong gång? Här kan man samla alla gamla klasskompisar och hålla kontakten med dem, samt hitta andra skolkamrater..! Kanske dags att leta upp den där snyggingen i 9an? =)

Klicka här för att registrera dig och ha det så kul!

I did it!


Okej, det blev ingen lång runda, men jag gjorde det iaf.. Jag gick ut och sprang och bara det är ju ett steg i rätt riktning.. Hade inte Mp3- jäkeln dött efter halva vägen så hade det nog blivit en längre runda.. Mën men..

Nu ska ja hoppa in i ducshen, sen invänta bruschan och åka en sväng till Väsby Centrum.. Han ska tydligen shoppa loss..!

Se ya later


Motivationsproblem, hjälp!


Jag måste ut och springa, måste komma igång med träningen på allvar, men hur?
Jag tycker ju att det är så fruktansvärt tråkigt så det är inte sant.. Jag hatar verkligen att springa, det sätter en psykologisk spärr som är omöjlig att få bort.. Ja får ont i skallen och resten av kroppen av bara tanken på det..

Jag hade hittat en form av träning som jag faktiskt gillade, spinning.. Men nu när det sommar och då är det inga spinningpass igång.. Folk tycker att man ska ut i skogen och njuta av naturen och springa.. Men JAg då?

Så, nu behöver jag er hjälp, verkligen! Hur ska jag kunna motivera mig att ge mig ut och springa trots att kroppen skriker NEJ; NEJ NEJ!!!!


Tävling hos juliasbullar.blogg.se!


Japp, dags att deltaga i en tävling igen. Denna gången handlar det om en nagellackstorkare från nagelbolaget.se, urcool och perfekt för mig som inte har tålamod att vänta tills naglarna torkat och därmet ALLTID förstör dem på något sätt..=(
Kolla in tävlingen du med här!


bilden är lånad från juliasbullar.blogg.se


Lycka till!

Here we go again

Så är jag tillbaka i träsket igen..! Klockan är ett på natten och jag är fortfarande vaken.. Detta betyder att jag troligen kommer att sova länge i nmorgon bitti, vilket gör att kvällarna blir senare och senare och dagarna korttare och kortare... Inge bra alls.. Gjorde ju precis likadant när ja va sjukskriven, eller, jag gör alltid så när jag är ledig..

Men men, är man nattdjur så är man.. Jag är det, tydligen.. trivs bra den här tide på dygnet, tänker mest och får mera gjort än på mornarna..
Ska väl krypa till kojs snart, känner att gäspningarna kommer allt närmare inpå varandra..


Tänkte faktiskt vara riktiugt duktig i morgon och ge mig ut och springa lite.. Har ju upptäkt att kvällarna vill gå till annat, och om jag ändå inte tänker göra nåt på dagarna kan jag vällika gärna ta tiden till det.. Skulle vilja simma lite också, men vart? Rönnigesjön kanske, men den lär ju va sjukt kall nunmed tanke på vilken vattentempertur jag är van med.. Hehe.."

Jaja, hur som, så hoppas jag kunna förmdela åtminståne några bilder från resan i morgon.. Tillsammans har vi kanske 1000 kort från resan som ska sorteras och förmedlas, hehe, lite jobb med andra ord,.!

hittade föresste en riktigt intressant blogg, med en massa handbollsskvaller! kul att läsa faktiskt..!

Nej, natti natti!

Dagens dag, en rätt värdelös dag..

Ja, vissa dagar känns bara så, som att man skulle kunna strycka den ur historien.. Idag har jag gjort absolut ingenting.. Vaknade vid 10, gick upp och satte mig framför datorn.. Kollade lite på teve, sov lite och kollade lite på teve igen.. lyckades få i mig lite kräm och nybakad baugette, men det var väl det mest prduktiva jag gjorde idag..

Jag vet, att semester måste inte innehålla aktivitet fråb morgon till kväll utan faktiskt kan vara slappt och så, men det känns som att det är slöseri med tid... Efter de här tre veckorna är ja ju inte ledig nånting fram till jul..=(

Så, om ni känner för att aktivera mig, hör av er..=)


Snart är det bara en vecka tills ja åker till Falkenberg med Anna, kommer bli toppenkul..! Hoppas på fint väder bara..!
Sen blir det nog Öland igen, mysigt..!

Nej, nu ska ja fortsätta kolla på Paradise Hotel!

Puss

Hemma igen

Okej då var jag hemma igen..
Har vart hemma i typ 26 timmar och säkerligen sovit 16 timmar av dem.. var helt slut av nån anledning.. kan vara det faktum att ja inte sovit speciellt länge på nätterna därnere då vi var ute sent och uppe tidigt, samt att flygresan tar mer på krafterna än man tror..! speciellt med tanke på att ja inte kunde sova speciellt mycket där.. hade mittenplatsen, mellan patrik och bror min, som av nån anledning lyckades sno åt sig fönsterplatsen igen..
Dagen idag spenderades i sängen fram till 9, då jag pallrasde mig upp och la mig i soffan istället.. tog igen lite tid framför datorn = läsa bloggar, kolla mail och annat tråkigt.. ringde mamma vid halv tolv som tyckte ja skulle hämta henne för att åka på en liten tripp till Vaxholm. blev lunch på hamnkrogen, gott med korvstroganoff och ris =)

väl hemma igen somnade jag framför teven och vaknade halv 7 när patrik ringde och väckte mig..  känner mig dock lika trött igen, så några problem att sova lär det inte bli!

Återkommer med reseberättelse och bilder.. en annan gång..=)

4 timmar kvar..

Sen avresa.. Iaf mot mamma och pappa.. Funderar på att sova en sväng.. hmm? Bra idé?


It´s Hot!

Kommande dagar

Uppdaterad: 2008-07-05 03:05

Lördag

soligt

Natt: 27°C  Dag: 38°C

Onsdag

soligt

Natt: 28°C  Dag: 39°C

Söndag

torrt soligt

Natt: 28°C  Dag: 38°C

Torsdag

torrt soligt

Natt: 28°C  Dag: 39°C

Måndag

torrt soligt

Natt: 28°C  Dag: 39°C

Fredag

torrt soligt

Natt: 29°C  Dag: 39°C

Tisdag

torrt soligt

Natt: 28°C  Dag: 39°C



Klimatfakta

 

 jan 

 feb 

 mar 

 apr 

 maj 

 jun 

 jul 

 aug 

 sep 

 okt 

 nov 

 dec 

temp dag (°C):

temp natt (°C):

20

13

21

14

23

17

27

21

30

24

32

27

33

28

33

28

32

26

29

23

26

19

22

14

» Om Vädertjänsten


Tillbaka, för några timmar iaf..


Kom hem runt 17 idag efter en härlig vecka på Öland. Vad jag gjort där är en helt annan historia, alldeles för lång och invecklad för att ens försöka förklara nu.. är iaf helt slut både fysiskt och pysiskt efter gårdagskvällens äventyr och dags låååånga bilkörning.
Kommer egentligen bara hem för att byta innehåll i min resväska..  Om 8 timmar ska jag vara hemma hos mina päron, för att åka vidare till Arlanda och Egypten. Detta innebär, att det blir ytterligare en vecka utan nåt vidare speciellt bloggande.. Det innebär också att när jag kommer tillbaka kommer bloggkoll.com visa runt 300 olästa inlägg.. Phu!

Har precis ätit, ska börja packa snart.. Kan fortfarande inte riktigt komma överens med hur mycket jag ska ha med mig.. Blir ju av nån aneldning alltid förmycket, men ändå alltid fel saker.. Ska iaf försöka..!


RSS 2.0